ÎNTÂIA ELIBERARE DUPĂ DĂNCUŞ

dancus

Unul dintre cei mai apreciati oameni de cultura ai Romaniei este un maramuresean din Ieud care traieste la Targoviste. Stefan Doru Dancus conduce cel mai mare grup cultural din tara, ASOCIATIA GRUP MEDIA SINGUR – ALIANTA ARTELOR, grup din care face parte si ziarul nostru, OFICIAL MEDIA. 

Ii spunem „La multi ani” pentru ziua aniversara de azi si ne bucuram alaturi de el si de toti prietenii nostri pentru seria editorialelor ELIBERAREA, serie care tot in aceasta zi cu incarcatura de inceput al lucrurilor, de nastere la viata, apare sub forma primului articol. Sa ne traiesti multi ani, Doru! Cristi Iordache

Pagina zero

Ceea ce ții în mână nu este doar o bucată de hârtie tipărită. Te-ai dezobișnuit să fii om, ai cedat în fața trupului tău malformat de arginții lumii acesteia care, după ce au fost folosiți pentru a-L vinde pe Isus, fac obiectul celei mai murdare tranzacții contemporane: trupul pentru suflet și viceversa. Ai ajuns în punctul în care valorile unanim acceptate sunt tot mai greu de atins dar, încăpățânat, alergi în continuare după ele, când mai nimerit ar fi să te întorci înapoi, să faci primul pas către cele adevărate.

Pentru tine, ființă dezorientată, au fost ordonate cuvintele lucrării de față, pentru tine, ființă împărțită între derizoriul banilor și bisericilor: nu vei căpăta mântuirea de la nici una din aceste entități care și-au asumat, trufașe, salvarea omenirii.

Ceea ce ții acum în mână nu este literatură, filosofie, eseu ori ficțiune- ci o metodă de tratament a ochilor obturați și urechilor surde.

Ai devenit insensibil la apelurile tot mai disperate ale omului din tine: aceste pagini sunt menite să-ți zguduie întreaga încrengătură de principii după care ți-ai dus viața până acum, să te trezească din somnul opac în care te-au înfășurat cei 2000 de ani de nereușite. Citește: vei alege singur de partea cui vei trece, deoarece pe muchie de cuțit nu mai e timp și nu mai e permis să stai.

Condamnați să fim ca el

 1. Probabil că înafară de câțiva iluminați, nimeni nu observă impunerea regulamentului diavolului pe pământ. Noua constituție (sprijinită de actuala justiție) prin care diavolul va guverna lumea a început să fie aplicată la scară planetară. Fiind în contradicție cu legile divine, e logic să se opună principiului ordonator al Celor Zece Porunci. Nu-i de mirare că, tentați să ia în serios opțiunile tot mai neobișnuite ale „votului majoritar”, cercetătorii Bibliei au ajuns la concluzia că noua ordine mondială este doar o expresie a planificării divine, o tehnică de control dăruită științei și oamenilor. Din păcate, nici acest hazliu punct de vedere nu merge mai departe decât ideea de-a admite că la baza creării acestei ordini stă omul, prin exponenții săi cei mai de vază. Fals! Această „nouă ordine” este paravanul în spatele căruia se pregătesc legi opuse celor date de Dumnezeu. Iată o expresie apropiată de ceea ce diavolul pregătește în laboratoarele lui secrete, un Antidecalog care, parțial, a fost deja aprobat de inconștiența umană:
 1. Dumnezeu a murit, e timpul să fii tu Dumnezeu.

 2. Tuturor trebuie să le fie frică de tine, căci acum tu ești stăpânul lumii.

 3. Fiecare zi este lăsată pentru a-ți împlini poftele.

 4. Fiecare individ este o entitate unică și independentă: n-ai tată, n-ai mamă. Dacă nu reușești să-ți împlinești poftele acum, vei reuși în reîncarnările viitoare.

 5. Ești în concurență cu ceilalți oameni: nu ezita să-i ucizi, pentru a-i stăpâni.

 6. Scopul scuză mijloacele, indiferent de arma cu care-l pui în practică.

 7. Dacă ai avut curajul să furi mărul din Eden, continuă, căci așa poți supune lumea.

 8. Dacă aproapele tău te înșeală, înșeală și tu pe toată lumea, ca să nu plătești la urmă oalele sparte.

 9. Femeia e supusă bărbatului. Ale lui sunt toate femeile pământului.

 10. Fă avere pe orice cale, nu lăsa pe altul s-o facă înaintea ta. Distruge-l și pune mâna pe tot ce are.

STEFAN DORU DANCUS

Scurta foarte scurta biografie:

Pseudonim jurnalistic, literar: Ştefan Doru Dăncuş;
Data, locul naşterii: 4 august 1968, loc. Ieud, jud. Maramures;
Domiciliu : Târgovişte, România, tel. 072-444.35.87, e-mail: dorudancus @yahoo.com
Studii: Liceul de Mine, Petrol, Geologie (absolvit în anul 1986);
Stare civila: căsătorit, doi copii
1986-1989: efectuat stagiul militar în Constanţa;
1990-1993: referent gradul IV la Arhivele Naţionale Baia Mare şi referent gradul I la Arhivele Naţionale Sibiu; colaborator al publicaţiilor: “Graiul Maramureşului”, “Gutinul”, “Evenimentul sibian”, “Rondul”, corespondent din Sibiu pentru “Evenimentul Zilei”;
August 1993: demisie din cadrul Arhivelor Naţionale, şef departament “Speciale” al cotidianului “Clipa”, redactor al cotidianului “Rondul”;
Mai 1994-octombrie 1995: redactor sef al revistei săptămânale
“Gazeta de Sibiu”, corespondent al săptămânalului naţional “România”;
Octombrie 1995-septembrie 1997: redactor şef al Departamentului “Sociale” al Radioteleviziunii Sibiu, redactor şef al săptămânalului “RTS” şi director al săptămânalului “Editorial” editate de Radioteleviziunea Sibiu; corespondent al cotidianului “Ziua”, coordonator al revistei de cultură pentru tineri “Exod” (editată de gruparea literară “Exod” din Sibiu);
Septembrie 1997-iunie 1998: director al editurilor “Tess” şi “Deltapress” din Sibiu, director al săptămânalului “Legea lui Trei” (difuzat în judeţele: Sibiu, Cluj, Alba şi Braşov);
Iunie 1998-octombrie 1998: coordonator subredacţii şi secretar general de redacţie la cotidianul “Opinia” din Baia Mare;
Octombrie 1998-ianuarie 1999: consultant tehnic al Agenţiei de Presă “Nordpress” din Baia Mare;
Februarie 1999-mai 2000: redactor şef al săptămânalului “Accent” difuzat în Ţara Oaşului (Satu Mare) şi Maramureş;

În prezent, conduce activităţile Grupului Media “SINGUR” (Ed. SINGUR, site-ul interactiv www.revista singur.ro, revista SINGUR, Agenţia Literară SINGUR şi Agenţia de Publicitate MĂDĂLINA).

A debutat editorial cu volumul “Dormi în pace, Doamne! Antidiavolul” , poezie-eseu, (Ed. Euphorion, Sibiu, 1996). Alte volume editate: „Să ne naştem de Sus” (dialog între Ştefan Doru Dăncuş şi Mihai Pop, directorul Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş); „Lume de mântuială. Amândoi”, poezie; „Apocalipsa după Dăncuş”, poezie-eseu; „Casa memorială Dăncuş”, poezie-eseu, „Întoarcerea poetului risipitor”, poezie, “Bocitorii. Aşteptătorul” (proză), toate la Editura SINGUR, “Sex cu femei” (roman, în colaborare cu Adrian Suciu, Ed. Tritonic, Bucureşti,  2008, premiul Uniunii Scriitorilor filiala Sibiu, 2009), “Poveşti pentru Gabriella” (roman, Ed. Limes, Cluj, 2009), „Scrum/Cendre” (poezie, ediţie bilingvă româno-franceză, Ed. Grinta, Cluj, 2010, premiul I la Festivalul Naţional de Poezie “George Coşbuc” din Bistriţa Năsăud, 2010), “Bărbatul la 40 de ani” (proză, Ed. Criterion Publishing, Bucureşti, 2010), “Bărbatul la 40 de ani” (proză, ediţia a II-a revăzută şi adăugită, Ed. Valea Verde, Sighetu Marmaţiei, 2011).

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share