03/08/2021

Interviu Silviu Necula- candidat independent Primăria Răscăeți și Consiliul Județean Dâmbovița

Necula bannerOM

Se apropie cu pași repezi alegerile din data de 5 iunie unde fiecare dintre noi, și aici ne referim la cei care vor alege să meargă la vot, va încerca să pună ștampila pe candidatul care îi va oferi cea mai mare încredere că este cu adevărat preocupat de nevoile comunității. Este greu să mai distingem grâul de neghină, este și mai greu să găsim oameni onești, cinstiți si care să ne reprezinte interesele așa cum am avea nevoie.

Astăzi vă aducem în atenție, candidatura  independentă a domnului Silviu Necula, pentru functia de primar al comunei Răscăeți și cea de consilier județean la Consiliul Județean Dâmbovița. Convins de faptul că politica de partid este una pierzătoare și care nu respectă principiile independente ale fiecărui individ, Silviu Necula a ales să meargă doar alături de cetățeni. Faptul că a încercat și a reușit pe propriile puteri să acceseze fonduri europene si să aibă știința de ”a face” proiecte, reprezintă un plus pentru un om care își dorește să conducă destinele unei comunității care duce lipsă de implicare la nivel administrativ.

Pentru mai multe detalii despre cine este Silviu Necula și ce îsi dorește de la funcțiile pentru care și-a depus candidatura, vă invităm să citiți într-un interviu oferit publicației noastre.

 

Oficial Media: Cine este Silviu Razvan Necula?

Silviu Răzvan Necula: M-am născut pe 14 februarie 1983, la Găești, într-o familie modestă. Am urmat cursurile școlii primare și clasa a V-a în Comuna Răscăeți, clasele VI – XII urmandu-le la Liceul Teoretic Mihai Viteazul din comuna vecină Visina pâna în  vara anului 2001. Din toamna anului 2001 până în vara anului 2005 am urmat la Universitatea de Stat din Pitești, cursurile  Facultății de Științe Economice, specializarea Managenent. În anul 2008-2009 am urmat masterul la Universitatea Valahia din Târgoviște, Facultatea de Științe Economice, specializarea Managementul Proiectelor. Din anul 2001 și până în prezent am urmat și obținut calificari în special în domeniul agricol și accesării fondurilor europene, obținând mai multe calificari, printre care: manager de proiect, expert și evaluator proiecte, formator, etc. Pentru mai multe detalii puteți consulta www.neculasilviurazvan.ro.

Deși părintii au divorțat, de când aveam 16 ani și tata a plecat din țară, am preferat să rămân alături de frații și mama mea. Începând cu anul 2000, mi-am îndeplinit visul de a avea banii mei. Am reparat utilajele moștenite de la tatăl meu și am început să prestez servicii agricole la terțe persoane din comună și zonele învecinate. Din anul 2006 după finalizarea facultații, m-am autorizat în întreprindere familială alături de mama și am început să arendez teren agricol pentru a-l exploata. Din anul 2009 am transformat firma în întreprindere individuală și am accesat sprijin pentru tinerii fermieri, unde am primit suma de 25.000 euro nerambursabili. Tot in 2009 am deschis o societate comercială numita SC NECSAR SERVICE SRL, care mi-a adus cele mai mari satisfacții; am accesat fonduri europene pentru firma în valoare de 200.000 euro pe masura 312 nonagricolă, am achiziționat utilaje performante pentru prestari servicii către terțe persoane fizice sau juridic și am reusit să creez locuri de muncă (o medie de nouă persoane pe an).  Oferim consultanță în management și în accesarea fondurilor europene, oferim inputuri agricole, preluăm cerealele, și oferim tehnologia completă pentru o fermă agricolă. Orice informații despre servicile oferite și produsele firmei le găsiți pe www.necsarservice.ro.

Din punct de vedere strict politic, începând cu anul 1999, am devenit membru al PSD, implicându-mă în organizarea la Timișoara a unui congres, unde am schimbat statutul pentru a se putea intra în partid de la vârsta de 16 ani, atât cât aveam și eu la acel moment. Am fost membru în conducerea biroului PSD Răscăeți și TSD Dâmbovița până în data de 28.03.2008, când am hotărât să plec din partid deoarece principiile pentru care intrasem nu mai existau. Am dorit o alocare de 4% la învățământ, 1% la cercetare și împădurirea pădurilor distruse dar aceste lucruri nu s-au întâmplat. Atunci am hotărât să semnez adeziunea la Partidul Național Liberal, convins fiind că acestia vor respecta statul și principiile lor sunt asemănătoare cu ale mele. Dar se pare că m-am înșelat din nou, nu s-a respectat nimic din statut;  comisiile de specialitate nu au fost niciodată functionale, există grupuri de interese în conducerea partidului, coducerea a fost mereu interimară, deci fără răspundere.

Candidaturile din 2008 și până în prezent s-au facut pe picior, oamenii nu se analizează și nu se promovează cu cel puțin un an înainte. Am preferat să plec din partid, începând cu 23.03.2016,  să încerc să fac ceva în afara politicii. Oamenii asociază partidele cu multă corpuție. În toți acești ani nu m-am aliat cu nici un coleg de partid la contracte cu statul, la comisioane, etc. Ca drept  dovadă că am putut pleca oricând, neavând datorii și obligații către cineva.

Oficial Media: Cu ce veniți în plus față de ceilalți candidați la funcția de consilier județean?

Silviu Razvan Necula: Vin cu independența deciziilor, adică nu mai depind de un partid, acum depind doar de dorințele electoratului. Transparență totală în ce privește licitațiile publice, achizițiile, bugetele. Tot ce  vom face se va mediatiza pe canalele media și se va discuta cu locuitorii acolo unde se va realiza fiecare proiect. Nu voi face nimic de capul meu și bineînteles profesionalizarea pe criterii de competență, nu pe culori politice. Este important să fie transparență atunci când sunt scoase posturi la concurs; mediatizarea lor va aduce cât mai multe persoane la concurs și vom avea de unde să alegem. Cei mai buni să căștige.

 

Oficial Media: Aveți un vis, o așteptare mare, un proiect pe care să-l infăptuiți prin această funcție?

Silviu Razvan Necula: Da, imi doresc să existe la nivel de fiecare unitate administrativ locală câte un birou pentru accesarea de fonduri europene, sau cel puțin un manager de proiect și bineînteles să vad implicare din partea colegilor din Consiliul județean si nu doar președintele să vină cu propuneri dar și consilierii să suțină proiectele care implică nevoile comunității.

 

Oficial Media: Dacă ați fi fost președintele Consiliului Județean în cei patru ani de zile, unde ați fi lucrat cel mai mult, pe ce segment?

Silviu Razvan Necula: Aș fi lucrat pe infrastructură unde erau interesați investitorii să vina sau cei care sunt deja și îsi doresc să facă exporturi dar nu pot, pentru că nu au drumuri, nu au căi ferate, etc. Îmi doresc să fac un proiect pilot pentru județul Dâmbovița prin accesarea de fonduri europene pentru cercetare și inovare în parteneriat public-privat cu Consiliul Județean și toate instituțiile descentralizate din subordine- AJOFM, UVT, liceele profesionale din județ, Banca Națională și investitorii actuali și viitori care să țină cont de urmatoarele obiective:

  • Să schimbăm gradul de la mediu spre scăzut, la mediu, al orientării spre export ca procentaj din PIB-ul României, cum este în prezent ;
  • Să stimulam Intensitatea tehnologică a exportului care este relativ mică la scara UE
  • Să schimbam bază de export redusă la nivel de IMM-uri, exportul fiind concentrat circa 50% la un număr mic de firme mari,
  • colaborare slabă între universităţi şi mediile de afaceri (loc 115)

În elaborarea acestui proiect aș dori să ne folosim de lucrurile unde ne situăm bine la nivel de Europa și aici mă refer la rata de şcolarizare în învăţământ care este una bună, la simplificarea procedurilor de afaceri, la calitatea educaţiei în ştiinţele exacte sau la gradul de penetrare a conexiunii la internet de care ne putem folosi pentru transmiterea și promovarea informațiilor.

Tot la infrastructura îmi doresc să reabilităm, modernizăm și să intreținem toate drumurile județene de la granițele județului în colaborare cu consiliile județelor vecine. Vă pot menționa câteva drumuri de strictă necesitate, unde investitorii din zonă nu își mai pot livra produsele la timp (mai ales cele de origine animală):

– DJ 702 F, sect. Puntea De Greci-Răscăeți-Slobozia( Argeș);

– DJ 503 Selaru – Bratesti( Teleorman); – DJ 611 Petrești – (Glogoveanu)Selaru;

– DJ 659 Selaru – Stefan cel Mare (Arges)
-DJ 701 Corbii Mari(DN 61) limita cu Judetul Teleorman. De asemenea pe toate drumurile județene și comunale, la intrările și iesirile din județ, lipsesc semnele de circulație. Propun refacerea acestora, precum și realizarea indicatoarelor turistice într-o limbă internațională.
În acest mandat aș vrea să finalizam extinderea și reabilitatea sistemului de apă și canalizare în toate comunele județului, iar unde nu există să implementăm prin proiecte pe PNDR măsura 7.2 si Galuri- POS MEDIU, POIM, PNDL- OUG 28/2013 .

 

Oficial Media: Toți politicienii ne-au vorbit despre dezvoltarea județului pe zona turistică-cultural-istorică, dar în realitate nu se face nimic. Din 2010 scriem despre acest subiect, avem o mină de aur în oras, în județ, dar nu am cu cine să vorbesc. Avem un triunghi turistic: geografic, istoric și cultural. Cum vedeți dumneavoastră dezvoltarea județului?

Silviu Razvan Necula: Cum spuneam mai devreme, în proiectul acela pilot, îmi doresc și promovarea județului prin produsele exportate. Fiecare produs va conține pe etichetă informații despre zona din care provine și ce obiective turistice deține. Presa într-adevar a promovat turismul dâmbovițean în țară, însă eu doresc să promovez și în străinătate și pe bani puțini.

Tărgoviște este un oraș care are peste 300 de ani de existență. Județul Dâmbovița este un bulgăre de aur turistic și cred că știți cu toții ce comori deține… Babele, Parcul Național Bucegi, Turnul Chindiei, Lacul Bolboci, Zimbrăria Neagra, Mănăstirea Peștera Ialomiței (aici ne permitem să adăugăm faptul că pe lângă Mănăstirea Peștera Ialomiței, se află, recent reabilitata cu fonduri europene, Peștera Ialomiței, de o frumusețe uimitoare, care a depășit așteptările tuturor la numărul de turiști care au ales s-o viziteze din vara anului 2015 când a fost inaugurată), Curtea Domnească, Grădina Zoologică Târgoviște, Casa Memorială I.L. Caragiale, Complexul de Natație, care are un bazin olimpic de nivel European și ocupă locul 4 în România ca mărime. Toate acestea au nevoie de promovare.

 

Oficial Media: Ce v-a determinat să vă gândiți la locuitorii comunei Răscăeți și cu ce ați putea veni în plus față de cei care au condus destinele acestei localități?

Silviu Razvan Necula: Întotdeauna m-am gândit și mă gândesc la locuitorii comunei. Încerc mereu, de ani de zile, să îi ajut cu ce pot, cu un serviciu prestat, cu o informație, cu un proiect, cu un contract, cu un loc de muncă, la firma mea sau la alți prieteni. În plus, față de cel care a condus destinele comunei Răscăeți pînă acum, eu am avantajul că pot fi în continuare aproape de cetățeni, de problemele lor. Este necesar să găsim soluții împreună și să rezolvăm problemele localității, pentru că aici suntem o familie mai mare. Deciziile pe care le voi lua vor fi în funcție de dorințele lor. Eu nu am un consiliu local; cetățenii vor fi cosiliul meu!

Oficial Media: Faptul ca sunteți independent poate fi un dezavantaj în fața armatelor politice. Care este atuul cu care veți convinge electoratul?

Silviu Razvan Necula: Consider că este un avantaj că sunt independent și că nu mai depind de ce vrea partidul. Acum sunt interesat doar de ceea ce dorește cetățeanul care locuiește alături de mine în comunitate. Am un mare atu, acesta constând în experiența personală și cea profesională în materie de consultanță în accesarea de fonduri europene. Ca primar nu o să stau la mila firmelor de consultanță și a Consiliului județean; o să știu ce este de făcut urgent și o să accesez fonduri europene fără să aștept să îmi dea guvernul sau consiliul județean „cu pipeta”, așa cum s-a întâmplat de la Revoluție până acum.

Îi invit la dialog pe cetățeni. Sunt deschis propunerilor pentru a lucra împreună la un program administrativ eficient și productiv atât pentru Comuna Răscăeți, cât și pentru Consiliul Județean Dâmbovița. Aveți datele mele de contact:

Silviu Răzvan Necula

Telefon: 0721020084/ 0763655128/ 0748117798

E-mail: necula.silviu.razvan@gmail.com / necula_silviu_răzvan@yahoo.com

Facebookhttps://www.facebook.com/NECULA.SILVIU.RAZVAN

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share