Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții companiei Merck Sharp & Dohme

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei Merck Sharp & Dohme. Cu acest prilej, premierul a subliniat deschiderea manifestată de guvern față de investițiile realizate în țară, în special în domeniul cercetării-dezvoltării, dar și pentru digitalizarea economiei și dezvoltarea sistemului de sănătate publică.

“Dorim să simplificăm procedurile pentru realizarea investițiilor în țara noastră. Fiind în procedură de aderare la OCDE, care ne-a aprobat recent foaia de parcurs, ne adaptăm standardele pentru a le compatibiliza cu cele ale statelor mai dezvoltate, inclusiv din perspectiva digitalizării. Educația și sănătatea sunt priorități asumate la nivelul executivului, iar investițiile în aceste domenii contribuie la creșterea calității vieții românilor”, a transmis prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Delegația MSD a anunțat deschiderea la București a primului hub de IT Security din industria farmaceutică românească și lansarea de studii clinice în aria oncologiei. Totodată, dialogul a vizat sprijinul acordat implementării programului de vaccinare anti-HPV, ca principală măsură din Planul național de prevenire și combatere a cancerului.

La întâlnire au mai participat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, consilierul de stat George Agafiței și purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share