Grupul de luptă pe flancul de Est va fi consolidat

Miniștrii Apărării din NATO se întâlnesc la Bruxelles miercuri și joi (15-16 iunie 2022) pentru a aborda modul de a consolida NATO și de a sprijini în continuare națiunile partenere.

Miniștrilor li se va alătura în această seară ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, pentru a informa Aliații despre ceea ce are nevoie urgentă Ucraina.

Aliații și partenerii au oferit deja Ucrainei echipamente militare în valoare de miliarde de dolari, precum și ajutor economic și umanitar. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat: „Aliații s-au angajat să furnizeze în continuare echipamentul militar de care Ucraina are nevoie pentru a predomina, inclusiv arme grele și sisteme cu rază lungă de acțiune”. Dl Stoltenberg a spus că se așteaptă ca Aliații să convină asupra unui pachet cuprinzător de asistență pentru Ucraina la Summit-ul de la Madrid. Ar ajuta Ucraina pe termen lung, să facă tranziția de la echipamentul NATO din epoca sovietică la echipamentul modern NATO și să îmbunătățească interoperabilitatea cu NATO. Miniștrilor aliați li se vor alătura discuțiile din această seară și Georgia, Suedia, Finlanda și Uniunea Europeană. Miniștrii Apărării din NATO vor aborda, de asemenea, nevoia de a consolida semnificativ descurajarea și apărarea Alianței. Ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, numărul grupurilor de luptă NATO s-a dublat la opt, iar peste 40.000 de militari sunt acum sub comanda directă a NATO. Domnul Stoltenberg a spus: „Vom lua acum decizii cu privire la amploarea și designul posturii noastre pe termen lung. Pentru a ne asigura că putem apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat. Din prima clipă, în orice moment, și împotriva oricărei amenințări. Acest lucru va însemna mai multă prezență, capacități și pregătire.” El a spus că asta ar însemna mai multe formațiuni de luptă dislocate înainte de NATO pentru a consolida grupurile de luptă din Est, mai multe apărări aeriene, maritime și cibernetice, echipamente prepoziționate și stocuri de arme. El a evidențiat, de asemenea, un nou model de forță, cu mai multe forțe la o pregătire mai mare și forțe specifice prealocate pentru apărarea anumitor aliați.

Secretarul general a spus că ” Grupul de Contact pentru Sprijin pentru Ucraina, condus de SUA, se va întâlni și la NATO pentru a discuta nevoile urgente ale Ucrainei de echipamente militare”  și a mulțumit Statelor Unite pentru conducerea și coordonarea  lui.

Prima întâlnire de astăzi  fost cu delegația ministrului Apărării din Turcia, Hulusi Akar.

Bilateral meeting between NATO Secretary General Jens Stoltenberg and Hulusi Akar (Minister of Defence, Türkiye)

Miniștrii Apărării  ai USA și liderii militari ai aproape 50 de țări din Grupul de Contact pentru Apărare al Ucrainei s-au întâlnit la Bruxelles în această seară  ministrul apărării, Oleksii Reznikov, al Ucrainei  Ei au discutat despre nevoile în schimbare ale armatei ucrainene de a continua să-și apere țara. Multe țări – membri ai Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei – au promis din nou ajutor și angajamente noi, de la furnizarea de mai multe arme până la pregătirea forțelor Ucrainei și susținerea sistemelor sale militare.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share