19/01/2021

Investiție în infrastructura de educație pe bani europeni la Timișoara.

ADR Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul „Construcție și dotare Liceul Waldorf Timișoara”.

Prin acest proiect va fi construit un nou corp de clădire la Liceul Waldorf Timișoara (strada Uranus, nr. 14), pentru ciclul primar şi gimnazial.

Imobilul va avea o suprafață construită de 2.303,45 mp, cu regim de înălțime P+1E, și va găzdui săli de clasă, laboratoare și ateliere, cabinete, o sală multifuncțională, săli afterschool, grupuri sanitare, vestiare etc.

De asemenea, investiția include achiziția de echipamente și materiale didactice moderne pentru dotarea laboratoarelor de fizică, chimie și biologie, precum și pentru noile ateliere de desen și pictură, de modelaj în lut și de sculptură în lemn, atelierul de lucru manual, sala de muzică și sala de euritmie.

Totodată, se vor achiziționa calculatoare și licențe pentru înființarea unui laborator TIC, echipamente și materiale sportive pentru echiparea sălii de sport, precum și mobilier specific unităților de învățământ.

Valoarea totală a proiectului este de 13.688.600 lei, din care 13.414.828 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Perioada de implementare este de 36 de luni.

Aproximativ 450 de elevi se vor bucura de infrastructura educațională nou creată.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share