Investiții în criptomonede pentru începători – Monede cu potențial

Investiții în criptomonede pentru începători – Monede cu potențial

Investiții în criptomonede

Bitcoin a apărut în 2009, după o criză financiară nemaiîntâlnită până la momentul respectiv. A apărut într-o perioada în care oamenii nu mai aveau încredere în guvern, în bănci, practic în nimic și această a fost alternătiva cea mai bună. O monedă care nu este controlată de nimic, care este independentă, care are un potențial extraordinar de a crește.

Câțiva ani mai târziu, 2020, ne confruntăm cu probleme asemănătoare. O pandemie globală, lockdown, sentiment constant de frică, guverne care printează monedele fiduciare necontrolat, toate acestea sunt semnele unei noi crize economico-financiare globale. Aceeași alternativă – Bitcoin. Bitcoin a fost creat să rămână, asta este cert. Este făcut să fie văzut când nu mai vezi nimic altceva.

Bitcoin a devenit subiect de mainstream, a devenit o posibilitate de investiție pentru multe persoane noi. Din 2009 până în prezent, multe alte monede au luat exemplul inițiatorului, venind pe piață cu proiecte mai mult sau mai puțin de succes. Adopția la scară largă reprezintă punctul cheie în ceea ce privesc criptomonedele pentru a deveni active digitale. Tehnologia care stă la baza monedelor digitale, blockchain este considerată revoluționară precum internetul și electricitatea, de aceea instituțiile o vor adopta mai mult că sigur.

După prima monedă digitală, Bitcoin, au apărut, inevitabil aș spune și alte monede digitale cu proprietăți și funcționalități asemănătoare. Pentru un începător poate fi destul de dificil în a alege o monedă potrivită, mai ales că nu înțelege ce anume trebuie să găsească în acea monedă.

Haideți să vedem care sunt criptomonedele de viitor și cum să investești în ele.

Din 2008 până în prezent, monedele au tot apărut și au dispărut la fel de repede, însă Bitcoin o să fie mereu la modă. Întotdeauna o să fie cea mai bună varianta, mai ales pentru începători. Însă nu investi într-o singură monedă! Nu te lăsa în baza creșterii unei singure monede pentru că există posibilitatea să pierzi mai mult decât ai investit inițial. Deși criptomonedele sunt corelate între ele în general și observăm de multe ori ca Bitcoin este cel care decide prețul sau cursul pieței, unele au performanțe mai bune decât altele. Chiar dacă BTC este moneda preferată de toată lumea, sunt monede noi, mici, care au creșteri și de 300-400% pe zi, ceea ce vă poate aduce profit frumos.

2. Ethereum: regele aplicațiilor descentralizate

Ethereum este a doua cea mai tranzacționată monedă și poate, cea mai bună varianta după Bitcoin din punctul meu de vedere. De ce este Ethereum considerată cea mai bună investiție? Rețeaua blockchain open source Ethereum a avut întotdeauna rolul de rețea preferată pentru aplicații descentralizate. De asemenea, Ethereum este rețeaua prin care se realizează smart contracts. Poți cumpăra Ethereum prin ATM-uri Bitcoin sau prin platforme online, aceasta fiind o moneda volatilă, a cărui preț a avut, asemenea BTC-ului variații impresionante de preț.

3. Ripple: nouă modalitate de plată

Ripple a fost creat drept un sistem alternativ de plăti financiare cu scopul de a transforma și facilita plățile cross-border, făcându-le să fie 100% sigure, aproape gratuite și instante. XRP este gândit că o rețea de decontare globală în timp real, care oferă plăti internaționale instant, sigure și cu costuri reduse. Ripple a câștigat popularitate cu acest model și rămâne una dintre cele mai atrăgătoare monede digitale în rândul instituțiilor financiare tradiționale care caută modalități de a revoluționa plățile transfrontaliere. Conform raportului Oficiului Monetar și Instituțiilor Financiare, Ripple, cu tehnologia sa, rezolvă cinci probleme majore: securitatea, viteză, trasabilitatea, costul, transparența și gestionarea riscului. La fel ca celelalte monede, Ripple este volatil, ceea ce înseamnă că fluctuațiile sale de preț va pot aduce un profit impresionant. Tranzacționează Ripple, Bitcoin și Ethereum, pentru a nu te lăsa în baza unei singure monede.

Orice monedă este o variantă bună, atât timp cât îi cunoașteți istoria și i-ați citit white paper. Regula de aur: nu investiți banii pe care nu sunteți dispuși să îi pierdeți!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share