Invitație în natură în Parcul Național Buila Vânturarița - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Invitație în natură în Parcul Național Buila Vânturarița

Se va deschide în curând Brâncoveanu Glamping în Comuna Costești, judetul Valcea, la poalele Parcului Național Buila-Vânturarița. Este destinat celor care vor să adoarmă admirînd stelele sau vor să se trezească dimineața înconjurați de natură și de ciripitul păsarelelor.
Turistul  se va  putetea relaxa și bucura de liniște, iar singurele animale care îl  pot deranja sunt caprioarele, veverițele sau vulpile.
Comuna Costești beneficiază  și de numeroase monumente istorice și este situată un cadru natural deosebit. în zona sunt mai multe  mănăstiri și biserici seculare, o peșteră a Liliecilor, muzeul Trovanților, unici în Europa ca forme și compoziție.

Și bineînțeles Parcul Național Buila – Vânturarița care cuprinde mai multe  trasee montane, peșteri, iar turismul și iubitorul de munte poate descoperi  și peisaje, de vis.

 

Parcul Național Buila-Vânturarița este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a II-a IUCN (parc național), situată în Subcarpații Getici, pe teritoriul administrativ al județului Vâlcea.

În arealul parcului național se află și Mănăstirea Pătrunsa, cu biserica veche (monument istoric) având hramul „Cuvioasa Parascheva”. Aria naturală se află în partea vestică a județului Vâlcea, în sudul Munților Căpățânii, pe teritoriul localităților Costești, Bărbătești și Băile Olănești. Parcul natural cu o suprafață de 4.186 hectare (este cel mai mic parc național din România) a fost declarat arie protejată prin Hotărârea de Guvern nr. 2151 din 30 noiembrie 2004, publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 38 din 12 ianuarie 2005 (privind instituirea regimului de arie naturală protejată pentru noi zone). Aria protejată reprezintă o zonă montană (relief carstic cu vârfuri ascuțite, turnuri, ace, creste calcaroase, peșteri, cheiuri, văii, păduri, pajiști și fânețe) ce adăpostește o gamă floristică și faunistică variată, specifică Meridionalilor.

Iar glampingul este un camping cu stil înseamnă petrecerea vacanței în mijlocul naturii, având la dispoziție toate facilitățile unei cazări într-un hotel de 4 sau 5 stele: căldură, pereți și paturi.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share