Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Mihai Viteazul Martir și Erou al Națiunii Române

Europarlamentarul Maria Grapini este invitat la evenimentul organizat de Ziua Națională „Mihai Viteazul Martir și Erou al Națiunii Române”. Evenimentele dedicate marelui voievod  vor avea loc în data de 26 și 27 mai, printre amfitrioni găsindu-se și primarul  municipiului Cluj Napoca, Emil Boc. Ele se vor desfășura la Cluj și  la Câmpia Turzii.

Europarlamentarul PP (s-l), Maria Grapini, va participa la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Națională „Mihai Viteazul, Martir și Erou al Națiunii Române” de Uniunea Jurnaliștilor Profesioniști din România, (Președinte, Dinu Doru Glăvan), Asociația Cultural-Istorică “Testamentul lui Avram Iancu” (Președinte, dr. Mădălina Fărcaș) și Asociația Culturală “Trăiască Nația și Societatea Transilvană – Carpații – 24.01.1882 Sus cu Dânsa” (Președinte, jurnalist și scriitor, Laurian Stănchescu).

“Sunt onorată de diploma primită, dar și de invitația la evenimentul organizat la Cluj, în memoria și spre cinstirea Domnului Mihai Viteazul, Ban al Olteniei, mai înainte de a fi domn al Țării Românești, Transilvaniei și Moldovei, statele medievale care formează România de azi!

Felicit asociațiile culturale organizatoare ale evenimentului dedicat Domnitorului -Martir Mihai Viteazul,personalitate istorică marcantă care a dat o definiție a țării pe care o consider valabilă și azi: ”O țară se face pe aceleași pământuri, cu aceeași limbă, cu aceiași strămoși, cu aceleași obiceiuri care trec din tată în fiu”! Sunt convinsă că evenimentele culturale care au drept temă istoria neamului sunt necesare pentru conștientizarea nevoii de iubire de țară,de patriotism, de conservare a valorilor și a tradițiilor”, a precizat eurodeputatul Maria Grapini.

De menționat faptul că Mihai Viteazul a fost declarat „Martir și Erou al Națiunii Române”, prin Legea nr. 137 din 21 iulie 2020.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share