Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

InvitațiE la drumeție pe TRASEUL TUNELELOR din Vulcan

VALEA JIULUI  este cunoscută pentru peisajele  și locurile ei unice. Iubitorii muntelui dar și cei care doresc să petreacă câteva ore în natură, pot parcurge trasee unice.
Traseul ,,Tunelelor’’ reprezintă o potecă aflată în imediata apropiere a oraşului Vulcan, și se desfășoară de-a lungul pârâului Baleia. Este considerat un drum de basm, care-l poartă pe turist spre atracții turistice de legendă precum Cascada Dracului, Peștera Dracului și Izvoarele Baleii. Acesta începe de pe DN 66 A, după strada Baleia și urmează cursul pârâului cu același nume. Este un traseu uşor cu grad mediu de dificultate și cu o diferență de nivel de cel mult 400 metri, care poate fi parcurs în orice perioadă din an. Traseul poate fi parcurs la pas, cât și cu bicicleta, sau schi de tură iarna. Pe poteca turistică tematică “Traseul tunelelor” nu există riscuri de alunecare sau cădere în gol.
Este un traseu ce îmbină armonios farmecul verde al pădurii de fag cu elemente antropice (construcții nefinalizate), susurul pârâului Baleia cu adierea vântului peste Vf. Straja, vuietul apei din cascada Dracului cu liniștea din Peștera Dracului.Recomandăm această potecă tematică cicloturiștilor (un traseu lejer pentru orice ciclist), iubitorilor de drumeție și oricărui individ ce vrea să se rupă de cotidian și să intre în liniștea apăsătoare a naturii.
Ce mai este de văzut?
O vale plină de vegetație , chei interesante, sălașe de lemn – urme arhitecturale ale celei mai vechi civilizații din zona noastră – momârlanii, cascade, Peștera Dracului cu al ei pumn de piatră, un pârâu pe care se poate pescui civilizat și care cred că are și pești, un sfinx , un baraj nefinalizat, drumul prin tuneluri ce ne duce la câteva puncte de belvedere de unde se pot vedea peisaje impresionante.
Timpul recomandat de parcurgere al acestui traseu este de 4-5 ore(dus-întors) Traseul turistic tematic este marcat cu semnul”floare roșie”.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share