Pro România Dâmbovița o susține pentru funcția de primar al comunei Pietroșița pe Ioana Popoviciu, tânăra de 36 de ani care își dorește să ajungă ”prima femeie primar” a localității. Cu studii aprofundate în administrația publică, atât în țară, dar și în străinătate, în cei 16 ani petrecuți departe de casă, Ioana Popoviciu susține că toată această experiență acumulată o va ajuta să readucă Pietroșița pe locul de unde a plecat acum 100 de ani.
”Avem posibilitatea să transformăm localitatea noastră într-una turistică, dar și să facem producție, începând de la cea agricolă și meșteșuguri, până la atragerea unor investitori, pentru a crea locuri de muncă.” spune Ioana Popoviciu.
Declarații integrale din conferința de presă:
”Am studiat la Universitatea din Padova, Științe Politice și Relații Internaționale. Este aceeași universitate care a dat lumii prima femeie medic.
Am 36 de ani și unii spun că sunt ca “Blonda de la Drept”. Chiar sunt blonda de la Drept, pentru că fac acum a doua facultate, Facultatea de Drept, la Universitatea Valahia. În paralel cu masteratul de Administrație Publică Europeană, tot la Universitatea Valahia, din Târgoviște, și sunt în ultimul an de studiu.
Practic, sunt din categoria tinerilor cu studii aprofundate în domeniul administrației publice, dar nu știu cum se fac “șmenurile”, “combinațiile” și toate șmecheriile specifice și nici nu vreau să aflu. Vin cu un bagaj de cunoștințe foarte bogat, pe care mă bazez. Tocmai de aceea candidez.
Am venit acasă, după 16 ani petrecuți printre străini. Aceiași 16 ani în care actualul primar a condus comuna. Am venit acasă pentru a-ncerca să fac aici ceva care să-i aducă înapoi pe cei peste 100 de români care erau lângă mine în Italia și care ar vrea să se întoarcă acasă.
Am venit acasă pentru că vreau să aplic aici, în localitatea mea natală, tot ce am învățat printre străini, iar consătenii noștri, care acum sunt cu sutele în Italia, Spania și alte țări, să poată reveni acasă.
În Italia am acumulat experiență managerială, în urma unui curs de management și a unui stagiu de practică, la Padova. Toate cunoștințele mele mă vor ajuta să aduc oamenii noștri înapoi, acasă, iar aici să poată începe o viață mai bună decât printre străini.
Iată pe ce mă bazez: avem posibilitatea să transformăm localitatea noastră într-una turistică, dar și să facem producție, începând de la cea agricolă și meșteșuguri, până la atragerea unor investitori, pentru a crea locuri de muncă.
În privința proiectelor făcute până acum la Pietroșița, este bine că s-au făcut proiecte de infrastructură, dar s-au omis foarte multe aspecte, precum apa care nu ajunge peste tot, drumurile care nu s-au asfaltat decât în ani electorali și au rămas multe neasfaltate, canalizarea despre care se spune că urmează să se facă, deși sunt probleme tehnice în proiectul depus de Primărie. Gazele care n-au ajuns decât în unele zone, școli și grădinițe de care este nevoie, dar pentru care nu s-au făcut suficiente eforturi.
În plus, până acum trebuia să beneficieze toți cetățenii de cadastrare, gratuit. Nu s-a făcut cadastrarea pentru care statul român are o sumă considerabilă, de la Uniunea Europeană. În cei doi ani care au mai rămas, pentru acest proiect, pe ultima sută de metri, eu voi face tot ce se mai poate, pentru a avea și cadastrarea comunei Pietroșița, în cadrul acestui proiect.
Și ar mai fi multe de adăugat pe lista lungă a lucrurilor făcute până acum pe jumătate sau pe sfert. Am venit să le fac, să găsesc fonduri acolo unde nu s-au găsit până acum. Să scriu proiecte care nu s-au scris până acum. Proiecte pentru oameni, pentru agroturism, circuite și puncte de gastronomie locală, care ar crește semnificativ calitatea vieții locuitorilor din Pietroșița.
Chiar dacă a existat o strategie, pe hârtie, noi nu avem, concret, nimic din ce ar putea scoate din anonimat Pietroșița, ca localitate turistică măcar de interes local, ce ar putea deveni și de interes național.
Turismul, mai ales agroturismul, îmbinat cu producția locală, atât de alimente tradiționale, cât și de meșteșuguri, ar putea aduce venituri tuturor locuitorilor comunei noastre, iar astfel ne-am putea dezvolta pe termen scurt, mediu și lung.
Vin cu un proiect care să ajute dezvoltarea fiecărui locuitor al comunei, nu doar un grup mic de oameni. Vin cu idei și soluții care deja au dat roade în străinătate. Nu degeaba am stat 16 ani printre străini. M-am întors cu tot ce am învățat și vreau să-mi ajut localitatea să redevină cel puțin la fel de frumoasă și înfloritoare cum a fost acum 100 de ani, străbunii noștri au construit minunatele case care astăzi sunt pe lista monumentelor istorice.
Sunt Ioana Popoviciu
Și îmi doresc să devin prima femeie primar a comunei noastre, pentru a vă readuce bogăția de altădată și pentru a-i aduce înapoi pe ai noștri, pentru o viață mai bună.
Am venit acasă pentru că sunt PRO România și știu că se poate!” a susținut Ioana Popoviciu.
Imagini din conferință:
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la New York după ce pilotul a murit în timpul zborului
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
LIFE STYLE
Ia-ți timp în fiecare zi pentru a-ți asculta corpul
Povestea unui medic care s-a vindecat de cancer. Legătura dintre cancer și stres
Doi medici vorbesc despre tratarea cancerului cu Zeolit – Un mineral cu o formulă unică de eliminare a metalelor grele din organism
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
DESTINATII
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Primul Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se lansează pe 21 octombrie
Ai un somn agitat în ultima vreme? Află acum ce poți face pentru a dormi relaxat
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Pictură murală de dimensiuni mari pe clădirea Liceului Alimentar din Timișoara
RO Bike Valley se extinde în toată regiunea de Vest!
Provocări, oportunități și cele mai noi tehnologii în domeniul energetic, teme de dezbatere la conferința internațională RSEEC 2024 de la UPT