Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Iohannis: Ponta pierde sigur alegerile. Românii nu înghit povestea cu OUG pentru primari

1401851992ioha

Luni seara, intr-e emisiune tv, Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că religia şi etnia sa nu ar fi o problemă în campania electorală pentru prezidenţiale, menţionând că toată lumea îl cunoaşte drept “primarul sas de la Sibiu” şi ştie că saşii nu sunt ortodocşi.

“Cred că a fost o eroare din partea domnului Ponta că a introdus aceste două teme (religia şi etnia, n.r.) în campania electorală. Nu au ce căuta acolo. Mie, sigur, nu-mi strică, fiindcă eu nu am nimic de ascuns. Sunt cel cunoscut, primarul sas de la Sibiu. Toată lumea din capul locului ştie că sunt primarul sas, toată lumea ştie că saşii nu sunt ortodocşi’, a declarat Iohannis .

Desi nu este ortodox si etnic roman, Iohannis a precizat ca a fost votat intr-un numar mare de catre sibieni, el fiind etnic german de religie luterana.

“Oamenii nu au nicio problemă cu faptul că nu sunt etnic român, că nu sunt ortodox. Oamenii vor să ştie lucruri simple, înţelege ceva din funcţia de preşedinte, are o viziune pentru noi, românii, pentru România?”, a completat liderul PNL, precizând că a constatat această situaţie în urma vizitelor în ţară din ultima perioadă.

Iohannis: Ponta pierde sigur alegerile fiindcă românii nu înghit povestea cu OUG pentru primari

Tot acesta sustine ca alegerile vor putea fi boicotate, deoarece romanii nu “vor inghiti” dorinta lui Victor Ponta de a emite Ordonanta prin care sa permita traseismul politic al primarilor.

Intrebat cum va combate ACL siuatia in care Guvernul va emite aceasta Ordonanta de Urgenta, Iohannis a precizat : “Vom folosi toate pârghiile care sunt la îndemâna Opoziţiei pentru a opri o astfel de ordonanţă. Ar fi un atac la esenţa autonomiei locale, la esenţa pluripartidismului în România (…) Avertizez public, această ordonanţă ar fi o gravă eroare şi ar fi un atac la sistemul politic din România, este simplu de tot”,

Liderul PNL a menţionat că, în cazul în care Guvernul va emite ordonanţa în cauză, juriştii ACL vor analiza modalitatea de contestare, inclusiv pe calea instanţelor judecătoreşti.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share