Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ionel Petre, ALDE: Colectarea selectivă a deșeurilor și racordarea la gaze a localităților

Președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a prezentat astazi în cadrul unei conferințe de presă, un proiect de #REFORMĂ care vizează mai multe domenii și instituții care servesc cetățeanul.

Printre ideile propuse, liderul ALDE a oferit câteva detalii și despre o reformă din domeniul protecției mediului, sub deviza ”Mediul nu este de unică folosință”, care se referă la colectarea selectivă a deșeurilor și la racordarea localităților la rețeaua de gaze naturale.

”Din păcate educația nu se face cu vorbă bună, ci prin constrângere și spunem noi, este una constructivă. Astfel, propunem un proiect prin care gunoaiele nu vor mai fi ridicate dacă nu sunt selectate. Vom propune non-costuri pentru ridicarea gunoiului, pentru că din costul deșeurilor selectate ar trebui să se acopere costul ridicării.” a precizat Ionel Petre, cu mențiunea că urmeză să dezvolte acest subiect cât mai curând.

Legat de tăierile de pădure din România și de încălzirea populației cu lemne, dar și prin distribuția de gaze naturale, liderul ALDE a spus că este necesar să se meargă pe ambele planuri, până se ajunge la un echilibru.

”Ne dorim să punem stop tăierilor de pădure care în acest moment, în proporție de 80%, asigură încălzirea pe timp de iarnă a locuințelor la nivel național. Dar nu vom putea opri tăierea de păduri dacă nu se va crește aria de acoperire a conductelor de gaz și racordarea locuințelor la rețeaua de gaze. Ele trebuie să meargă în paralel. Una scăzând în pondere, a doua crescând. Nu e atât de mare gravitatea pe partea de tăieri de păduri. Pentru că pădurea are o rată de creștere, din ce știu, sunt 4 milioane de metri cubi pe an, raportat în acest moment la pădurile pe care le are România. Însă ele nu trebuiesc tăiate selectiv, doar unde este ușor accesibil sau unde vrem un anume tip de lemn. Se poate asigura o parte de încălzire cu lemne din acele tăieri de răritură, dar și tăierile din urma unor calamități, alunecări de teren. Trebuie doar distribuite cum trebuie, însă în paralel cu asta trebuie neapărat să mergem pe partea de împăduriri.” a explicat Ionel Petre.

În aceași discuție, acesta a mai spus că anul trecut a dorit să ajute comunitatea din Butimanu prin dezvoltarea unui proiect care să realizeze racordarea la rețeaua de gaze, însă nu a găsit și dorința de a pune în practică a primarului care nu s-a prezentat la o întâlnire cu ministrul Energiei, deși inițial a spus că este de acord.

”Am vrut anul trecut să ajut în acest sens la Butimanu, unde la doar o stradă perpendiculară pe DN1 A există conducta principală de gaze. Am mers personal, pentru că aveam și ministru la energie. Am vrut să ajut necondiționat, doar pentru a face ceva util pentru acei oameni. Ne-am prezentat a doua zi cu ministrul și primarul de la Butimanu nu a mai venit, nici până în acest moment nu a mai dat niciun semn. Dacă nu te ajuta cineva să-ți deschidă niște uși, este foarte greu de realizat. El a avut o șansă în acest sens, pe care a refuzat-o.” a mai adăugat Ionel Petre.

Imagini din conferința de presă:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share