31/10/2020

Ionel Petre, ALDE Dâmbovița – ”Trecerea bugetului prin asumare, o mare greșeală”

Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița consideră că trecerea bugetului prin asumare este o mare greșeală.În conferința de presă susținută la sediul partidului, Petre a enumerat două motive principale.

Ionel Petre, ALDE – Puterea legislativă se află în Parlament

”Referitor la dorința premierului de a trece bugetul pe 2020 prin asumare este o greșeală mai mare decât dacă ar urma pașii normali și ar trece proiectul prin legislativ. De ce? Din două motive: mari motive pentru că mai sunt și alți factori care pot influența, dar cele mai mari motive sunt: pe deoparte văd o tentativă de a fenta legislativul, puterea legislativă a țării se află în parlament.”

Premierul Orban dorește o asumare

”Nu cred că este normal și, în cazul legislativului se poate veni cu amendamente. Unele bineînțeles că pot fi puse doar la încercare și doar băgat băț prin gard, dar altele pot fi amendamente care să aducă plus valoare unui buget alcătuit bine, bineînțeles pe o balanță foarte echilibrată între venituri și cheltuieli.

http://oficialmedia.com/ionel-petre-la-alegerile-locale-alde-va-merge-cu-candidati-si-liste-proprii/

Noi cel puțin așa vom face. Însă am văzut că premierul Orban își dorește o asumare. Îi spun doar că nu-i cea mai bună variantă pentru că pe lângă acea fentă a legislativului nu va face altceva decât să ducă aprobarea bugetului pe 2020 în februarie.”, declară Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share