18/01/2021

Ionel Petre, ALDE: Nu sunt foarte încântat de Guvernul Orban

”Nu sunt foarte încântat de Guvernul Orban. Și asta pentru că, mă așteptam ca într-o situație de criză (așa cum au denumit-o ei), ca în aceste de zile, de trecere către noua majoritate parlamentară, să vină cu oameni cu expertiză clară, care să-și asume anumite ministere, nu să facă un pas înapoi.” a declarat Ionel Petre, președinte ALDE Dâmbovița în conferința de presă.

Liderul ALDE susține că deși nu are ”nicio feblețe pentru Predoiu”, acesta este singurul care și-a asumat un minister greu, dar care are experiența necesară să-l poată conduce. ”Nu contest ceilalți miniștrii, pentru că nu-i cunosc, doar din documentarea de pe siteul Camerei Deputaților”, a mai spus Ionel Petre.

”Până acum cuvântul ”penal” era la ordinea zilei, acum se pare că ”penal” s-a transformat și convine doar în anumite condiții. Aș fi vrut să văd nume grele din PNL, care să-și asume ministere, continuarea proiectelor bune din fostul guvern, și demararea unor noi proiecte care să poată fi indeplinite pentru maxim un an de zile.

Dacă acest guvern va face fapte bune, are șanse ca linia liberală din politica românească să crească, dacă nu, va fi doar un fiasco, și vom revedea social-democrația pe vârf, lucru pe care nu mi l-aș dori. Și nu pentru cei care conduc acum, ci pentru că eu văd o politică împletită între protecție socială și liberalism, liberă expresie, liber drum către investiții.” a mai adaugat președintele ALDE Dâmbovița.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share