Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ionel Petre: Decizii pertinente, nu instabilitate și neîncredere

”Partenerii noștri de astăzi, de la guvernare, din pacate, par dominați de un protecționism intern dăunător și periculos pentru viitorul Romaniei.” Ionel Petre, președinte ALDE Dâmbovița

Decizii pertinente, nu instabilitate și neîncredere – Comunicat de Presă ALDE Dâmbovița

Partenerii noștri de astăzi, de la guvernare, din pacate, par dominați de un protecționism intern dăunător și periculos pentru viitorul Romaniei.

Ceea ce vrem este cunoscut public, și anume, o restartare a guvernării pentru că asta așteaptă cetățenii care au investit încredere în noi. Nu considerăm că o remaniere, fie ea și extinsă, este o soluție suficientă pentru stadiul în care se află coaliția de guvernare.

În acest moment, Guvernul și chiar coaliția de guvernare se află într-o defensivă din care trebuie să iasă. Sunt prea multe fronturi, prea multe miliarde şi prea multe iniţiative bulversante ca acest program de guvernare să mai poată fi caracterizat drept coerent.

Acest lucru este realizabil doar dacă se vine cu o nouă abordare, cu un nou program de guvernare, asumare a obiectivelor care se pot realiza până la termen, reformă a unor instituții ale statului, restructurare a echipei guvernamentale care să şteargă această impresie de lipsă de competență.

Sper ca aceste tendințe nefondate ale partenerilor noștri, care pot crea volatilitate și suspiciune în clasa politică, să înceteze. Îmi doresc ca noua configurație să reușească restartarea programului de guvernare și ieșirea din impasul în care ne aflăm astăzi.

Pentru asta este nevoie de un vot în Parlament. De aceea, ALDE este dispusă să discute cu PSD și să gândim împreună o strategie ținând cont de majoritatea parlamentară, care se bucură în acest moment de susținerea a 238 de parlamentari.

 

Președinte ALDE Dâmbovița

Ionel PETRE

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share