Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița: ”un președinte independent, mediator, responsabil, ar putea fi o opțiune serioasă pentru un popor atât de divizat”

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița, face parte din acea categorie de tineri politicieni idealiști, activi și incisivi, tineri cu onoare (atât cât există în politică și cât nu se transformă în vulnerabilitate). 

Ionel Petre

Cu demisia pe masă imediat după retragerea ALDE, a renunțat la rangul de sub-secretar de stat, acela conferit de funcția de vicepreședinte al ANANP, fără să se gândească la propriul traseu profesional și partidic. De ce partidic? Pentru că iată formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu fără reprezentanți în conducerile camerelor, fără grupuri în Parlament.

Erori cu repetiție

O strategie perdantă, aceea de susținere a lui Dragnea, cu mesaje anti-justiție și în general împotriva nevoilor societății civile, ALDE a pierdut din simpatia alegătorilor și asta s-a decontat la alegerile europarlamentare. Mereu cu un pas în urmă în decizii, Tăriceanu nu a mai fost urmat de o bună parte din grupul de la Senat și de la Camera Deputaților. Nu este nimic nou – parcă am mai văzut acest film. Este același cu USL-ul lui Crin Antonescu. Nici măcar jocurile de culise nu pot fi originale în politica românească. ALDE se va împrăștia în patru zări iar Tăriceanu va dispărea din topul eșichierului politic. PSD se va întări pentru alegerile din 2028 sau -cu rezerve,- 2024.

La Dâmbovița, organizația condusă de Ionel Petre este departe și de PSD și de Pro România. Încotro se va îndrepta liderul ALDE Dâmbovița, acum când colegii săi fug de rup pământul? Întrebat în această dimineață despre poziția sa în raport cu ultimele evenimente, domnul Ionel Petre ne-a asigurat că nu s-a pus problema retragerii de pe scena politică: ”Mă voi exprima național cât mai obiectiv și echilibrat. Am încredere că lucrurile se vor liniști.”

Ionel Petre despre prezidențiale

Privitor la candidaturile pentru alegerile prezidențiale, din cei șase competitori, liderul dâmbovițean al ALDE alege profilul independentului considerând că este nevoie de un președinte mediator.

“Analizez situația alegerilor prezidențiale din două ipostaze: în primul rând ping-pong-ul făcut de Iohannis și Dăncilă convine de minune amândurora. Asta pentru că Dăncilă reprezintă pentru Iohannis cel mai facil adversar în turul doi. În acest scenariu victoria lui Iohannis este garantată. În al doilea rând, Dăncilă se agață de scaunul de premier, lucru care-i asigură controlul asupra PSD. Ea știe că dacă pierde această funcție va fi debarcată în secunda doi de colegii din partid. Din păcate pentru PSD, acest lucru va însemna un scor slab la locale și parlamentare. Orice blat se plătește până la urmă, iar decontul va fi mare. Asa că varianta unui candidat care să nu fie în primul rând președinte de partid și să se comporte ca atare întreg mandatul; un independent mediator, responsabil, ar putea fi o opțiune serioasă pentru un popor atât de divizat.” *n.r. referire la Mircea Diaconu care și-a depus ieri candidatura la Biroul Electoral Central, cu 414.000 semnături de susținere.

Salvarea valorilor naționale

Ionel Petre s-a implicat activ în salvarea ariilor protejate, în susținerea valorilor naționale și al spiritului liber românesc. Vezi cazul Christoph Promberger – Fundația Carpathia. Iată că există repere, iată că existe modele pentru tânăra generație și o șansă de a percepe valorile reale într-o societate măcinată de confuzie.

”Pentru mine, ca dâmbovițean, este o mândrie să pot spune că dâmbovițenii și-au dat mâna pentru a salva un simbol al județului. M-am implicat în acest proiect și îl voi susține până la capăt pornind de la o motivație personală. Cabana Leaota are o semnificație deosebită pentru mine. Adesea, în adolescență, urcam munții, iar de multe ori Cabana Leaota mi-a fost sfetnic când mă prindea noaptea.” Citește articolul integral!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share