24/10/2021

Mircea Diaconu a strâns 414.000 de semnături pentru alegerile prezidențiale

Potrivit hotararii de guvern care stabileste calendarul alegerilor prezidentiale din aceasta toamna, candidaturile pentru alegerile prezidențiale pot fi depuse pana cel mai tarziu in 22 septembrie la ora 24:00.

Principalii candidați au depus deja semnăturile:

Klaus Iohannis peste două milioane de semnături (în 2014 a câștigat alegerile prezidențiale cu 54,43% din voturi), Viorica Dăncilă, candidatul PSD a depus peste 1,4 milioane de semnături, Dan Barna, candidat USR peste 380.000 de semnături, iar Mircea Diaconu, candidat independent susținut logistic de Pro România a depus 414.000 semnături, desi minimul prevazut de lege este de 200.000.

In 12 octombrie va incepe campania electorala, iar in 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Cel de-al doilea tur de scrutin, in care vor intra primii doi candidati clasati, va avea loc in 24 noiembrie.

Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România a declarat pe pagina personală de facebook:

”Avem în față un moment incredibil pe care, dacă suntem curajoși, îl vom fructifica pentru a anula toate jocurile / blaturile din această cursă prezidențială. #MirceaDiaconu și-a depus ieri candidatura la Biroul Electoral Central / 414.000 semnături.

Le mulțumesc și eu tuturor celor care au semnat pentru acest OM, tuturor celor care au făcut efortul de a strânge liste cu semnături pentru candidatura sa. Vă promit că această muncă a noastră va conta!

Mă bucur să văd că „povestea” lui Mircea Diaconu provoacă multă agitație pe scena politică. El este, de fapt, cel care a relansat cu adevărat această campanie și el este cel care va provoca un tur II de forță pentru Cotroceni.

„Cine a citit sau a văzut «Poveste fără sfârșit», acolo era o problemă fundamentală, care s-a petrecut și la noi în acești 15 ani cu doi președinți. Am fost cuceriți de nimic, nimicul ca forță. În țara noastră dragă se fură tot, capace de canal, ouă, flotă, păduri, ba chiar unul a pus mâna pe un hectar din Marea Neagră și l-a vândut cuiva. N-aș fi crezut niciodată că apare campionul, adică domnul Băsescu, care nu a furat un mandat de președinte, a furat două. Dorința mea, apelul meu este să încercăm pe cât posibil să terminăm cu acest nimic, să refacem speranța, să refacem încrederea în noi și în viitorul nostru. Cei care mai cred în românism, oriunde s-ar afla ei pe lume, din fericire avem o șansă, cred că e o șansă, ultima. Depinde de câți vom fi. Dacă vom fi destui, jur că vom reuși!” ”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share