Ionuț Constantin este noul președinte al PES Dâmbovița

Ionuț Constantin este noul președinte al PES Dâmbovița. În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, la sediul PSD Dâmbovița, liderul social democrat a transmis un mesaj susținătorilor și tuturor celor care aderă la ”valorile europene”.

Ca si prim obiectiv prezentat, președintele PES Dâmbovița, a precizat că, alături de colegii din Partidul Social Democrat Dâmbovița, ”va implementa o bază de date care va cuprinde cât mai mulți dintre dâmbovițenii plecați peste hotare, pentru a promova proiectele noastre politice și administrative din județul Dâmbovița”.

PES activists este o reţea europeană ce reuneşte membrii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene. Creat inţial în Mai 2006 ca o comunitate virtuală capabilă să asigure interacţionarea şi schimburile de experienţă între membrii partidelor europene, PES activists a întâlnit un rapid succes la nivel european numărând în prezent peste 90.000 de înscrişi şi circa 90 de grupuri active în diverse oraşe europene.

Declarații pe larg din conferința de presă:

”Mă prezint astăzi in fata dumneavoastră atât in calitate de Președinte al Paraditului Socialiștilor Europeni (PES) filiala Dâmbovița, cât și ca omul Constantin-Ionuț Constantin.

Înainte de a va împărtăși obiectivele mele in calitate de Președinte al PES Dâmbovița, țin sa mulțumesc tuturor celor care au crezut in capacitatea mea de a gestiona un proiect de asemenea anvergură.

Alegerea carierei politice are la bază dorința de a acționa, acumulând zilnic provocări care-mi solicita imperativ să găsesc soluții la problemele sociale și globale cu care ne confruntăm, iar din punctul meu de vedere, doar implicându-mă politic am sa reușesc.

Proiectul PES Dâmbovița este o nouă provocare pentru mine, și am convingerea că dedicându-mă trup și suflet am să reușesc nu doar să-mi ating obiectivele stabilite, cât și să-mi definesc și să-mi implementez planul de leadership. În primul rând, împreună cu colegii din partid vom defini strategia de promovare și consolidare ca si forță politica europeana pe plan județean.

Alături de colegii din Partidul Social Democrat Dâmbovița, vom implementa o bază de date care va cuprinde cât mai mulți dintre dâmbovițenii plecați peste hotare, pentru a promova proiectele noastre politice și administrative din județul Dâmbovița.

Dincolo de toate aspectele economice și politice, cred ca pot sa fiu alături de comunitatea dâmbovițeană. PES este un organism politic foarte important și, alături de echipa din care fac parte, o să pot să reprezint cu succes aceste politici europene.

Valorile comune, și aici mă refer la Democrație, Libertate, Egalitate, Justiție și PACE, din punctul meu de vedere, reprezintă suma valorilor care formează busola morală a unei societăți progresiste și etice. Este momentul ca noi să acționăm, este fundamental ca vocile românilor să fie auzite cu mult peste granițele țării, iar eu am convingerea că împreună cu echipa PES și cu ajutorul lui Dumnezeu, am să reușesc să transmit ideile comunităților noastre la nivel European, deoarece Europa este pentru europeni, iar noi suntem Europa”, a explicat Ionuț Constantin, președinte PES Dâmbovița.

***

În prezent în România, PES activists România este constituită sub forma unei organizații neguvermanentale. Structura are în prezent peste 10.000 de membrii PES activists în toată ţara şi organizaţia se mândreşte cu o medie de 3 evenimente pe lună şi aproximativ 500 de acţiuni organizate de la înfiinţarea sa în 2007.

Membrii PES activists România sunt membrii sau simpatizanţi social-democrați de toate vârstele, gen sau religie, interesaţi de dezbaterea pe teme europene şi de activitatea stângii la nivel european”RELAȚIA CU PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT: Conform Statutului PSD, toți membrii și simpatizanții PSD de orice vârstă, gen, apartenență religioasă sau origine socială pot să devină membri PES activists România.

Obiective generale ale PES activists România:

1. promovarea valorilor stângii europene în România
2. crearea unui dialog permanent şi eficace între Partidul Socialiştilor Europeni şi cetăţeni
3. relaţionarea cu societatea civilă şi intelectualii din România
4. susţinerea revendicărilor sociale de stânga
5. extinderea reţelei PES activists România la cât mai mulţi simpatizanţi de stânga şi crearea de structuri locale în vederea realizării obiectivelor asumate
6. asumarea independenţei organizaţionale a structurii PES activists în raport cu celelalte structuri în vederea păstrării dialogului liber şi constructiv în rândul reţelei

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share