Drumul Expres Ploiești – Găești. Oare mai trăim să le vedem realizate?

Ionuț Săvoiu, vicepreședinte PSD Dâmbovița a conturat în conferința de presă de astăzi, necesitatea unui drum expres între Ploiești și Găești.

„După cum se cunoaște, la finalul lunii martie studiul de fezabilitate privind drumul expres a fost lansat in sistemul achizițiilor publice, astfel depunându-se ofertele. Am studiat si eu ofertele de pe site-ul ministerului si am constatat câteva lucruri de care autoritățile de resort, proiectanții trebuie să țină cont:

  • Drumul este proiectat să treacă prin comuna Ulmi. Din punct de vedere al dezvoltării orașului Târgoviște ar exista necesitatea ca acest drum să treacă prin apropierea zonei industriale de la Artic.
  • Din cate am observat, este inca la nivel de idee, iar inchiderea acestuia este in Bărcanești, iar pe noi, dâmbovițenii ne-ar avantaja ca acesta să fie finalizat in zona DN 72.
  • Nu s-a menționat nimic despre joncțiunea și legatura cu DN 71 pe latura nordică a municipiului Târgoviște.
  • Segmentul care face parte din inelul 2 al centurii ocolitoare al Târgoviștei, si joncțiunea de la Găești să fie decalate ca termen de realizare.
  • Termenul de realizare al acestui studiu de fezabilitate ar fi de 24 de luni. Dacă s-ar semna maine contractul, ar dura doi ani de zile să se realizeze studiul. Astfel, ar intra in stadiu de aprobare, care durează in jur de un an.”

Realizarea acestui drum ne duce undeva in orizontul temporal al anului 2024-2025.

Cred cu tărie că municipiul, care este si resedinta de judet, cat si orasul Găești  nu pot ramane fara centuri ocolitoare pana cand acest proiect se implementează. Consider ca fortele politice, guvernul, indiferent de culoarea pe care o are, daca este interesat de judetul Dâmbovița și de oameni, sa ia in calcul decalarea celor doua segmente ale drumului expres.” a explicat Ionuț Săvoiu.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share