Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Îți dorești o vacanță cu bani puțini? Iată TOP 3 sfaturi care te vor ajuta

La prima impresie, când zici călătorie, probabil te gândești la ceva costisitor. E drumul, cazarea, bilete, de intrare la diverse puncte turistice, masa în oraș și multe altele care cresc tot mai mult bugetul de călătorie. Însă nu trebuie să fie chiar așa. Din fericire, în ziua de azi ai  o mulțime de variante din care poți alege și suficient de multe surse din care te poți documenta pentru a face alegerile corecte și cele mai avantajoase. Astfel că, fie că e vorba de o escapadă în propria țară, poate un city-break sau o vacanță într-o destinație însorită să știi că poți economisi bani, bucurându-te la maxim de experiența oferită de călătorie. 

Iată așadar câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o vacanță cu bani puțini 

  • Alege destinația potrivită

Când vine vorba de planificarea călătoriei trebuie să fii cât mai realist. Stabilește un buget pe care ești dispus să-l cheltui, iar apoi ia fiecare decizie pe baza acestuia. Vezi ce destinații ai la dispoziție, de la cât pornesc prețurile cazărilor, cât costă transportul până acolo, ce activități poți face și cât vei plăti pentru ele, ce restaurante sunt în zonă. Cu suficientă documentație, cu siguranță vei găsi destinația potrivită, astfel încât să te încadrezi în bugetul prestabilit.

  • Interesează-te asupra ofertelor pentru a găsi bilete ieftine de avion

Atunci când ești sigur că urmează să mergi într-o vacanță, fii sigur că vei cumpăra din timp biletele de avion. Astfel că, fii cu ochii pe oferte, discounturi și descoperă cele mai avantajoase perioade. De exemplu anumite bilete de avion sunt mai ietine marția sau în timpul anumitor luni, cum ar fi Septembrie. Încearcă să eviți achiziția biletelor în timpul vacanțelor școlare sau perioadelor de sărbători care sunt foarte aglomerate.

Totodată, ai în vedere ofertele disponibile care îți pun la dispoziție avantaje și diverse beneficii. De exemplu, poți găsi oferte de avion și cazare prin Veltravel.ro, unde există opțiuni variate, la prețuri avantajoase care te vor ajuta să călătorești într-un buget prestabilit. 

  • Participă la evenimente gratuite

Atunci când vizitezi o țară nouă, n trebuie neapărat să optezi pentru un tur costisitor. În schimb, încearcă să descoperi pe cont propriu împrejurimile, vizitează localurile din zonă, fă cunoștință cu oamenii care locuiesc acolo. Aceasta ar reprezenta o experiență autentică și nici măcar nu ai nevoie de prea mulți bani pentru a trăi momente memorabile. În multe dintre orașe, poți să participi la evenimente, plimbări cu bicicleta și tururi în mod gratuit. Trebuie doar să te interesezi care dintre acestea vor avea loc în momentul în care te vei afla la destinație.

În concluzie, dacă îți dorești să călătorești ieftin atunci trebuie să-ți setezi bugetul pe care ești dispus să-l cheltuiești, iar apoi să-ți alegi destinația și activitățile pe care urmează să le faci în funcție de acesta. Totodată, achiziționează biletele de avion din timp sau interesează-te asupra unor oferte avantajoase care includ atât cazarea cât și drumul. Privind activitățile de făcut când te afli la destinație, încearcă să iei aparte la evenimente gratuite, care oricum sunt șanse ridicate să-ți ofere experiențe memorabile. 

 

Sursa foto: unsplash.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share