Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ana Maria Ducuță: Cum folosim Energia maternă feminină în vindecarea rănilor emoţionale?

Orice formă de grijă, compasiune, empatie sinceră față de o persoană, fie ea copil sau adult, are la bază energia maternă. Adică, puterea de a ajuta, mai presus de nevoile și capacitățile tale, o altă ființă umană aflată în dificultate este susținută de energia maternă. La ce se referă mai exact această energie? La o intensitate vibraţională unică, în care este cuprins nucleul energiei creatoare: din grija și iubirea mamei se creează întreg Universul.

Este acea formă de iubire condensată, matură, responsabilă, capabilă de orice sacrificiu, ziditoare de sens și viață în sine. Energia maternă curge firesc din emoția noastră atunci când ne pasă de oamenii din jur, ne îngrijim de nevoile lor, suntem atenți la ce putem dărui noi lumii în care trăim, înainte de a îi cere să ne dea ceva. Energia maternă nu aparține doar femeilor care au copii și sunt mame, deși acesta este exemplul cardinal care ilustrează cum funcționează această energie: iubirea și grija mamei sunt componente definitorii în formarea copilului din punct de vedere psiho-emoțional.

Oficial Media - Ana Maria Ducuță: Cum folosim Energia maternă feminină în vindecarea rănilor emoţionale?
Oficial Media / Ana Maria Ducuță: Cum folosim Energia maternă feminină în vindecarea rănilor emoţionale?

Energia maternă este activată în orice moment de compasiune pură, în care ne preocupă binele celuilalt pe de o parte, și capacitatea noastră de a îi face bine pe de altă parte. Energia maternă feminină este o adevărată forță alchimică, una dintre puținele forme de energie capabile să transforme apatia în empatie, dezinteresul în compasiune, ura în iubire, durerea în vindecare.

Cheia spirituală oferită de energia maternă este sacrificiul fără precedent, dizolvarea sinelui în scopul suprem al vindecării celuilalt, recrearea lumii ab initio în sfera protectoare a maternității iertătoare etern și continuu. De câte ori iertăm cu adevărat, ajutăm cu toată inima, lăsăm orgoliul la o parte, activăm un strop de energie maternă. Capacitatea de a face un om să se simtă iubit, aparține tot de energia maternă, pentru că numai din iubirea necondiționată un om se poate simți pe deplin în siguranță lângă tine, poate fi liber și complet transparent.

Energia maternă feminină este un capital neexplorat de vindecare de către societatea bazată pe consum, competiție, duritate, însă în blândețea completă a energiei materne întâlnim și vindecarea pe toate nivelurile de conștiință, vindecarea matricei energetice distruse de la primul până la ultimul strat: cum iartă o mamă, nu poate ierta nimeni altcineva. Îndârjirea cu care luptă o mamă pentru copilul ei, până la moarte și dincolo de ea, ilustrează perfect până unde merge puterea vindecătoare a energiei materne.

Reziliența și blândețea profundă sunt cele două caracteristici care diferenţiează energia maternă de energia creatoare, de energia sexuală sau de cea mentală. În niciun alt tipar energetic nu vom întâlni un echilibru atât de profund între tenacitatea rezilienței și iubirea completă a blândeții. Energia maternă feminină poate fi folosită pentru vindecarea rănilor de abandon și neiubire, pentru vindecarea traumelor copilului interior, pentru vindecarea energiei feminine toxice sau a masculinității toxice.

Cum activăm energia maternă feminină?

Energia maternă se activează prin practici zilnice de recunoștință față de propria persoană(un Exercițiu simplu este să ne luăm puțin timp ca să ne mulțumim nouă înșine pentru tot ce facem, pentru noi și pentru ceilalţi) prin practici zilnice de ajutorare a oamenilor din imediata apropiere( îi ţin uşa unei persoane care intră după mine, când scutur preșul de la uşa mea îl scutur și pe cel al vecinilor, fac cumpărături și pentru vecinul/vecina mai în vârstă, merg la un centru de plasament să citesc povești copiiilor de acolo, am grijă de animalul de companie, în loc să mă enervez pe cineva când greșește îi explic cum anume să îndrepte ce a greșit), prin practici zilnice de iertare şi toleranţă(recunosc când greşesc fără să mă folosesc de propriul orgoliu ca să mă justific).

Energia maternă este dezactivată în clipa în care este în exces sau este suprimată complet: nu, nu activezi energia maternă dacă ești “Mama răniților” -compasiune zero pentru tine și fără granițe pentru ceilalți-, nu activezi energia maternă dacă ești mama cicălitoare a iubitului/soțului tău care îi dictează ce să facă(suprimarea energiei masculine în cuplu duce la moartea relației). Nu activezi energia maternă când te sacrifici fără limite, permanent pentru persoane toxice care iau din timpul pe care ai putea să îl oferi celor care au nevoie de tine cu adevărat și știu ce să facă cu ajutorul tău.

Acestea sunt exemple de energie maternă în exces, care nu este direcționată în mod echilibrat și înțelept către persoane și situații compatibile cu misiunea ei. Energie maternă suprimată înseamnă o femeie care trăiește doar în ego și în minte, este de un egoism feroce, nu are vreodată vreo intenție de ajutorare a celorlalți, așteaptă doar validarea celorlalți pentru ce face ea, doar ea știe ce este bun, are o obsesie pentru sine, nu îi pasă de cum îi face pe ceilalți să se simtă, bărbații sunt doar instrumente de validare a energiei sexuale feminine, folosește oamenii apoi nu îi mai caută niciodată. Energia maternă suprimată duce la un sentiment al inutilității și nefericirii permanente, al izolării emoționale și crește nevoia de validare externă până în punctul în care sinele autentic al femeii în cauză este anulat complet.

Autor: Ana Maria Ducuță

 

Citește și:

Cuplul perfect sau cineva nu trăiește viitorul de basm? Ea vrea să fie ținută în brațe, el vrea să se uite la meci

Cum mă regăsesc?

De ce au oamenii nevoie de repere?

Starea de mulțumire și regăsirea Sinelui – Starea de conștiință se consolidează, forța egoului se pierde

Femeia-ființă divină între o marfă ieftină și un nucleu al existenței noastre

De ce ne sperie o VIATA NOUA?

Zborul din colivie- cel mai frumos cadou de la viata

Distribuie acest articol Oficial Media
Share