Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Îți dorești să ai parte de o intrare în Noul An cât mai reușită? Află de ce să ții cont!

Anul Nou semnifică încheierea unei etape din viață, reprezentând un nou început și o ocazie oportună de a o lua de la capăt, respectiv de a crea obiective pentru următoarele 365 de zile, de aceea este pentru majoritatea oamenilor un bun prilej de a sărbători într-un mod cât mai fastuos.

            De ce să ții cont când alegi ținuta potrivită pentru celebrarea Anului Nou?

            În seara de Revelion se pot organiza numeroase evenimente îmbucurătoare, cum ar fi petreceri fastuoase în locații selecte, întruniri de familie sau participarea la spectacole cu foc de artificii în aer liber.

            În funcție de tipul de eveniment ales, este indicat să fii atentă la alegerea vestimentației, astfel încât să intre în atmosfera de sărbătoare, dar să fie confortabilă și suficient de călduroasă. Chiar dacă alegi să ai o ținută festivă, compusă din articole vestimentare realizate din materiale subțiri, poți să alegi să porți un palton elegant de damă, fiind o piesă ce oferă suficientă protecție termică. Cei de la jojofashion.ro oferă o gamă largă de paltoane elegante, perfecte pentru a completa ținuta aleasă pentru o seară specială.

În ceea ce privește încălțămintea, poți opta pentru o pereche de cizme înalte sau botine cu toc, acestea fiind potrivite și pentru vremea rece de afară, dar și pentru potrivirea cu o îmbrăcăminte festivă.

Mai mult, ideea de a purta un articol vestimentar, fie că este lenjeria intimă sau o altă piesă de culoare roșie, este un obicei de care se ține cont în seara de Revelion, deoarece culoarea roșie este aducătoare de noroc în numeroase culturi, simbolizând belșug, prosperitate și putere.

            Care sunt alte obiceiuri practicate în noaptea dintre ani?

            Această sărbătoare poate avea numeroase semnificații, fiind percepută diferit de fiecare persoană, în funcție de percepția acesteia. Însă, există anumite obiceiuri transmise din generație în generație, care se spune că aduc noroc și belșug:

  1.     Să-ți pui o dorință

Se spune că Anul Nou este o noapte magică, precum un portal, astfel că reprezintă oportunitate de a avea parte de un început promițător pentru punerea ideilor în practică, pentru crearea unor planuri de viitor, de aceea este bine ca fiecare dintre noi să își pună măcar o dorință, pentru a fi purtat pe drumul către îndeplinirea acesteia. Mai mult, această tradiție poate fi întărită prin aruncarea unei monede într-o sursă de apă, fie că este vorba de o fântână, un lac sau un curs de apă.

  1.     Să ai la tine bani

Obiceiul de a avea în buzunar, portofel sau geantă o bancnotă sau o sumă mai mare de bani este adesea practicat în rândul românilor, deoarece se spune că astfel poți începe anul, menținându-ți propriul flux de bani sau dându-ți ocazia de a prospera din punct de vedere financiar.

  1.     Să mănânci anumite produse alimentare

Se spune că strugurii aduc noroc, de aceea este indicat să se consume 12 boabe dintr-un strugure pentru a acoperi toate lunile unui an, asigurându-se noroc pentru fiecare în parte. De asemenea, consumul de preparate culinare ce conțin pește sunt de bun augur pentru trecerea dintre ani, astfel că îți dă ocazia să te strecori cu ușurință pe lângă obstacolele din anul ce urmează să înceapă, precum peștele înoată în apă.

Cu toate că petrecerea cu ocazia intrării în Noul An are șanse mari de a fi reușită, prin acordarea unei atenții suplimentare vestimentației și prin practicarea unor obiceiuri transmise în timp, această seară poate deveni mai specială.

Sursă foto: pexels.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share