Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Îți este dor de o vacanță, dar te sperie încă pandemia? Iată cum poți călători în siguranță

Pentru majoritatea oamenilor, o vacanță sau un city-break a reprezentat până nu demult una dintre cele mai bune metode de a evada din haosul cotidian și de a uita de probleme pentru câteva zile. Cu toate acestea, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, lucrurile s-au schimbat. Granițele statelor de oriunde în lume s-au închis, fiind impuse numeroase restricții în încercarea de a pune capăt cât mai repede acestei situații.

vacanta turism

         Un an mai târziu, însă, începe să se întrevadă lumina de la capătul tunelului. O bună parte a restricțiilor a fost ridicată iar statele au început să își deschidă din nou granițele pentru călători, încercând să își pună pe picioare economia. Dacă și pe tine te apasă nevoia unei scurte vacanțe, însă te sperie încă riscurile pe care le impune călătoria, nu îți face griji! Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a te bucura din plin de destinația unde vrei să ajungi, rămânând în același timp în maximă siguranță.

 Iată ce poți face pentru a minimiza riscurile călătoriei și a te bucura de o binemeritată vacanță! 

  • Alege o destinație unde vei putea ajunge cu autoturismul personal

Deși o vacanță într-o destinație exotică, îndepărtată și călduroasă poate suna mirific în acest moment, este bine să eviți totuși călătoriile cu avionul până la terminarea pandemiei. Din fericire, există numeroase țări europene în care poți ajunge cu propriul autoturism, precum Italia, Franța sau Germania.

Dacă nu deții încă o mașină personală, nu îți face probleme! Uite o soluție a unei călătorii în siguranță din toate punctele de vedere. Dacă ai planificat o vacanță alături de prietenii sau colegii de la muncă, intră pe site și închiriază un autocar, Pe lângă faptul că reprezintă o modalitate de transport mult mai sigură decât trenul sau avionul, închirierea unui autoturism personal poate fi mult mai ieftină decât biletul de avion, mai ales în aceste circumstanțe. 

  • Asigură-te de faptul că hotelul unde te vei caza respectă toate măsurile de siguranță

         Înainte de a-ți rezerva locul la o pensiune sau hotel, contactează reprezentanța acestuia pentru a afla care sunt măsurile de prevenție luate pentru protejarea călătorilor. În general, trebuie să te asiguri de faptul că locația respectă măsurile adiționale de curățenie și de distanțare socială, punându-ți de asemenea la dispoziție stații de dezinfectare a mâinilor. Pentru a fi 100% sigur de nivelul de siguranță al hotelului, optează pentru locații care se bucură de recenzii pozitive ale clienților care au fost cazați acolo în perioada pandemiei. 

  •  Optează pentru activități cu risc redus

         Înainte de a pleca la drum, documentează-te bine și fă-ți un itinerariu de călătorie, încercând să eviți pe cât posibil zonele extrem de aglomerate. Desigur, nu trebuie să uiți complet de muzee sau galerii de artă, în cazul în care acestea sunt deschise. Cu toate acestea, încearcă pe cât posibil să îți structurezi itinerariul pe activități în aer liber, căci acestea presupun un risc redus de îmbolnăvire.

         Dacă îți este teamă că nu te vei bucura îndeajuns de frumusețea destinației pe care ai ales-o, nu îți face probleme! Există numeroase atracții turistice impresionante pe care le poți vedea în aer liber, precum Fontana di Trevi (Roma, Italia), memorialul Zidului Berlinului (Berlin, Germania) sau chiar la Promenade Plantee, celebra grădină suspendată a Parisului. Știai că toate acestea sunt și complet gratuite? Pe lângă faptul că vei putea astfel cunoaște specificul și cultura țării pe care o vizitezi, vei reuși inclusiv să economisești niște bani, pe care îi vei putea investi în următoarea vacanță pe care o planifici. 

Deși pandemia de COVID-19 nu a ajuns încă la final, lucrurile par să se îmbunătățească încetul cu încetul. Probabil va mai trece puțin timp până când lumea va putea reveni în totalitate la normal, însă până atunci poți începe să te bucuri din nou de vechile pasiuni, luându-ți toate măsurile de precauție.

Sursă foto: Shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share