02/12/2020

Jandarmeria, Salvamont și Polița: Turist accidentat, transportat cu targa 700 de metri

Un turist, aflat în dificultate în masivul montan Bucegi a fost ajutat de jandarmii montani, salvamontiști și polițiști.
Astăzi, 6 iunie a.c., în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Peștera, salvamontiștii și polițistul de la Postul pentru Platoul Padina au  intervenit în Munții Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate.
Bărbatul, prahovean, în vârstă de 65 de ani se afla într-o drumeţie împreună cu soția pe traseul montan Zănoaga  – Cheile Zănoagei, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă). La un moment dat, din cauza neatenției a căzut şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.
Ajunşi la faţa locului jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng și era în stare de șoc.
Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanță de aproximativ 700 m cu targa, până la DJ 714, în apropierea campingului Zănoaga, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD de la Fieni și transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share