Jubileului de Platină al Reginei ELISABETH

„Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în reunirea comunităților, familiilor, vecinilor și prietenilor pentru a marca Jubileul meu de Platină, în Regatul Unit și în Commonwealth. Știu că multe amintiri fericite vor fi create cu ocazia acestor festivități. Bunăvoința care mi-a fost arătată continuă să mă inspire și sper că zilele următoare vor oferi o oportunitate de a reflecta la tot ceea ce s-a realizat în ultimii șaptezeci de ani, în timp ce privim viitorul cu încredere și entuziasm.” a transmis Regina Elizabeth.  Pentru a marca începutul weekendului de sărbătoare a Jubileului de Platină, ieri a fost lansat un nou portret al Reginei Marii Britanii. Fotografia a fost realizată de Ranald Mackechnie la Castelul Windsor pe 25 mai. În fundal sunt surprinse Turnul Rotund al Castelului și statuia Regelui Charles al II-lea care se află în patrulaterul castelului.

La Londra, Majestatea Sa MARGARETA Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au asistat la „Trooping the Colour”, ceremonia militară care a deschis sărbătoarea Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a.

Trooping the Colour este parada militară anuală desfășurată de Ziua Suveranului, iar anul acesta ea a onorat cei 70  de ani de domnie ai Majestății Sale Britanice. La ceremonie au luat parte 1200 de ofițeri și soldați, 400 de instrumentiști militari, 240 de cai și 70 de avioane. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut, joi, la celebrul balcon de la Palatul Buckingham de la Londra, în prima zi a celebrărilor pentru 70 de ani de domnie, aclamată de zeci de mii de persoane, un eveniment fără precedent în istoria Regatului Unit.
Niciodată un suveran britanic nu a domnit atât de mult. Este puţin probabil ca un altul să atingă o astfel de longevitate: Charles, prinţul moştenitor are 73 de ani,  iar fiul său va împlini, în curând 40 de ani.
Ceremonia s-a încheiat, ca în fiecare an, cu o survolare a Palatului Buckigham executată de Forțele Aeriene Regale în onoarea Reginei Elisabeta a II-a, comandantul suprem al Forțelor Armate Britanice.
În după-amiaza zilei de 2 iunie, Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit, la Clarence House, cu ASR Principele de Wales și cu ASR Ducesa de Cornwall. Întâlnirea a avut un caracter privat.
Jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a Jubileu de Platină este o sărbătoare ce marchează 70 de ani de domnie. Ceremoniile  au început joi cu tradiționala paradă militară „Trooping the Colour”, după care,  vor urma patru zile pline de evenimente, la care se estimează că vor participa aproximativ 15 milioane de britanici.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share