Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg s-a întâlnit cu președintele Statelor Unite Joe Biden

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vizitează Washington D.C. pentru a discuta cu înalți oficiali americani despre implicațiile războiului Rusiei în Ucraina și despre pregătirile pentru Summitul NATO de la Madrid.

La Casa Albă, secretarul general s-a întâlnit cu președintele Joe Biden, vicepreședintele Kamala Harris și consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan joi (2 iunie 2022). Secretarul general a mulțumit Statelor Unite pentru marea sa conducere, atât în ​​sprijinul Ucrainei, cât și în sprijinul Alianței transatlantice. „Președintele Putin a vrut mai puțină NATO și, prin urmare, a invadat Ucraina, dar devine mai mult NATO, cu mai multă prezență NATO în partea de est a Alianței și, de asemenea, cu mai mulți membri”, a spus el. Cei doi lideri au discutat despre răspunsul unit la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, consolidând în continuare descurajarea și apărarea NATO și pregătirile pentru viitorul Summit al liderilor aliați de la Madrid.

Secretarul general s- a întâlnit, de asemenea, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, pentru a aborda sprijinul pentru Ucraina, activitatea NATO de a consolida descurajarea și apărarea pentru un mediu de securitate mai periculos și progresul în ceea ce privește împărțirea sarcinilor și cheltuielile pentru apărare în cadrul Alianței. În întâlnirea cu secretarul de stat Antony Blinken miercuri (1 iunie 2022), secretarul general a mulțumit Statelor Unite pentru rolul lor indispensabil în răspunsul NATO la invazia Ucrainei de către Rusia. Ei au discutat, de asemenea, politica NATO a ușilor deschise. Secretarul general a descris ca fiind istorice deciziile Finlandei și Suediei de a solicita aderarea la NATO. El a subliniat că preocupările de securitate ale tuturor aliaților trebuie abordate și a spus: „Sunt încrezător că vom găsi o cale unită de urmat”. În acest scop, el a spus că este în strânsă legătură cu președintele Erdogan al Turciei și cu liderii Finlandei și Suediei și a anunțat că va convoca oficiali înalți din toate cele trei țări la Bruxelles în zilele următoare.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share