”Justice Sword 22.2” la CENTRUL NAȚIONAL DE INSTRUIRE ÎNTRUNITĂ GETICA DE LA CINCU

La Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov, Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” a fost organizată Ziua Distinșilor Vizitatori (DVDay), în cadrul exercițiului multinațional, întrunit și interarme „Justice Sword 22.2”.
Activitatea s-a desfășurat în prezența șefului Direcției Instruire și Doctrină din Statul Major al Apărării, general de flotilă aeriană dr. Eugen Mavriș, a locțiitorului comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Iulian Daniliuc, și a comandanților de mari unități.
Cel mai mare eveniment de instruire executat de Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” în acest an, la care au participat aproximativ 1200 militari și peste 400 de mijloace tehnice și de luptă, aparținând structurilor de manevră, sprijin prin foc și logistice ale brigăzii, dar și forțelor militare ale Armatei SUA dislocate pe teritoriul național, reprezintă validarea procesului de instrucție desfășurat în anul 2022 de către structurile din organigrama marii unități.
Având la bază un scenariu fictiv, prin care au fost create diverse situații pentru ca militarii să poată exersa ducerea acțiunilor militare cu caracter defensiv și ofensiv, exercițiul a asigurat, totodată, cadrul necesar pentru evaluarea nivelului de instruire atins de structuri de
Poliție Militară, Apărare CBRN și Logistice, aparținând Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share