Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

KIKINDA – ZILELE LUDĂII LA A 36-a EDIȚIE

Mare forfotă, mare, dar și nebunie cât cuprinde, la vecinii noștri sârbi. Kikinda, un mic orășel din Serbia, de mărimea Lugojului, a devenit de ani buni “Capitala dovreacului”, cu ocazia ZILELOR DOVLEACULUI care în acest an au ajuns la cea de-a 36-a ediție, doar anul trecut nu s-a ținut, din cauza pandemiei cu Covid 19.
An de an centrul micuțului orășel s-a umplut de tot mai multă lume, atât din Serbia, cât și din țările vecine, printre care și ROMÂNIA. Românii, de la un an la altul au devenit tot mai numeroși, de la o ediție la alta.
Cu toate că încă e pandemie și Serbia e în scenariu roșu, și în acest an s-au deschis toate granițele între cele două state, timp de patru zile, KIKINDA umplându-se de o lume pestriță, dovleacu fiind rege peste toți, dar și plăcintele cu dovleac , sau alte preparate, s-au chiar băutură din dovleac.
Piața centrală o orașului s-a umplut cu tarabe de tot felul, cu mărfuri și suveniruri diverse.
Programul a fost unul divers, cultural, de divertisment, sport sau gastronomic.
Sâmbătă a fost ziua principală a evenimentului, când piața din Kikinda a devenit o mare de oameni, o adevărată dar imensă cameră de oaspeți. Cei prezenți au putut participa la „Banatski fruštuk”, care a început cu un mic dejun bănățean, adică pâine unsă cu untură, cartaboș, sângerete și tobă.
Ora 14, 00 a fost clipa mult așteptată când au fost anunțați câștigătorii celui mai greu dovleac, dar și celui mai lung. Până atunci oaspeții au putut vedea expozițiile „Colegii cetățeni” și „Comandantul Uglješ” în Muzeul Național Kikinda, precum și expoziția de picturi de Ana Vrtačnik în Galeria „Terra”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share