Kit-ul studentului: 3 obiecte necesare când începi facultatea

Începerea facultății este un eveniment extrem de important în viața oricui, mai ales dacă vine cu o mutare în alt oraș sau țară. Cu toate acestea, reprezintă și o perioadă de investiții constante care să te ajute în procesul de acomodare ce urmează. Tu știi de ce ai nevoie când începi facultatea? 

Iată cele 3 obiecte esențiale la început de facultate! 

  1. Calculator

Tehnologia a ajuns să aibă un rol esențial în procesul academic, iar în cadrul facultății este neapărată nevoie de un calculator. Acesta va fi folosit pentru comunicarea cu profesorii, pentru realizarea și prezentarea proiectelor și, mai apoi, scrierea lucrării de licență. De aceea, investește încă de la începutul facultății într-unul. Costul pentru un astfel de produs poate fi destul de ridicat, însă există și soluții de buget: calculatorul refurbished reprezintă una foarte de efect. Cei de la interlink.ro au o gamă de astfel de calculatoare, dintre care să alegi unul cu specificațiile care ți se par cele mai potrivite pentru nevoile tale. 

Un astfel de calculator nu este nici nou, nici second-hand, fiind un produs returnat de cineva. Produsul refurbished este un chilipir, într-adevăr, deoarece dacă la momentul returnării au existat defecte, acestea au fost reparate. De aceea, o astfel de achiziție merită în totalitate banii, fiind destul de bună pentru nevoile unui student. 

  1. Obiecte de papetărie

Precum în orice alt mediu academic, și la facultate vei avea nevoie de caiete, pixuri, agende. Totuși, încearcă să le organizezi în mape, pe categorii, ca să nu te pierzi printre foi. Folosește post-it-uri pentru a învăța și a organiza informațiile, sau pixuri și markere colorate dacă preferi un stil mai vizual. Ține cont de faptul că la facultate este mult mai multă materie predată decât la liceu, așa că va trebui să ții pasul și să dovedești abilități de organizare și prioritizare. Îți va fi mult mai ușor cu instrumentele potrivite la îndemână.

  1. Aplicații mobile

Există câteva aplicații care îți vor ușura mult mai tare viața de student dacă le vei avea descărcate în telefon. Primele instalări esențiale sunt cele de navigație, asta în cazul în care te muți într-un oraș nou. Ai nevoie de ea pentru a înțelege mersul mijloacelor de transport, dar și pentru a învăța străzile prin mersul pe jos.

 Următoarele aplicații necesare sunt cele de memorare. Mulți studenți fac greșeala de a lăsa toată munca pentru sesiune, dar ajung în situații neplăcute cărora nu le mai pot face față din cauza stresului și a lipsei de timp. Încearcă să introduci informațiile cheie în aceste aplicații, pentru a  revizita din când în când. Astfel, îți va fi mult mai ușor să înveți înainte examenelor.

  Bucură-te de aceste momente, căci sunt unele speciale, de care îți va fi dor peste ani. Deși poate fi o perioadă dificilă, îți va fi mult mai ușor să te acomodezi și să te adaptezi la noul tău statut, cel de student, dacă ai bifat lucrurile de pe lista de mai sus, căci ele sunt menite să îți facă viața mai ușoară.

 

Sursa foto: pexels.com

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share