Corneliu Ștefan, PSD Dâmbovița – bilanț la doi ani de la alegerile locale

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, un bilanț la împlinirea a doi ani de la alegerile locale în județul Dâmbovița. Liderul PSD a subliniat că echipa condusă de el ține foarte mult la organizare, la programul administrativ-politic pe care și l-a asumat în toate localitățile din județ.

PSD Dâmbovița a câștigat în anul 2020, în urma alegerilor locale, 63 de primării din cele 89 de localități, 634 de mandate de consilieri locali, 17 mandate de consilieri județeni și mandatul de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Declarații pe larg din conferința de presă:

Am promis dâmbovițenilor cel mai mare proiect de dezvoltare al județului nostru și în 2020 am fost singurul partid politic care și-a asumat această ofertă electorală și am câștigat încrederea dâmbovițenilor. Vreau să-i asigur că prioritatea zero este respectarea programului politico-administrativ.

Bilanț la doi ani de mandat:

Infrastructura rutieră

  • Am inițiat centurile ocolitoare ale centrelor urbane – inelul doi de centură al municipiului Târgoviște, inelul de centură pentru Pucioasa și Fieni, ambele centuri ocolitoare, avem un protocol semnat cu Ministerul Transporturilor, vor fi finanțate prin POIM, valoare totală 320 de milioane de euro;
  • Centura orașului Găești- valoare 80 de milioane de lei, sursa de finanțare Programul Național Anghel Saligny;
  • Centura municipiului Moreni – suntem în faza de achiziție a proiectului tehnic, valoare 35 de milioane de euro;
  • Am deblocat cele mai mari proiecte privind infrastructura rutieră a drumurilor naționale, pentru DN 7 un proiect promis de Guvern încă din anul 2007, în scurt timp vor începe lucrările de lărgire la patru benzi Bâldana-Titu.

Sănătate

Cel mai mare program de investiții la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, se lucrează la Ambulatoriul de Specialitate – 3,4 milioane de euro, se lucrează la Unitatea de Primiri Urgențe – 1,7 milioane de euro și extinderea secției de cardiologie cu o valoare de 2 milioane de euro.

Au început lucrările de extindere, reabilitare și modernizare la Unitatea de Primiri Urgențe și Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște va intra în lucrări de extindere

Programul Operațional Infrastructură Mare

Sunt incluse 52 de localități din județul Dâmbovița, 450 de milioane de euro, cel mai mare program din România, județul nostru a primit cea mai mare sumă.

Tot în 2020 am inițiat Programul Județean de Dezvoltare Locală care se derulează foarte bine.

Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) – Investiții pentru nevoile comunităților din Dâmbovița

Mediu

Stație de tratare a deșeurilor din Dâmbovița în comuna Sotânga cu o valoare de peste 100 de milioane de euro. Dacă lucrurile decurg bine, săptămâna viitoare vom avea ultima întâlnire cu Comisia europeană și sper ca până la sfârșitul lunii octombrie să fie semnat proiectul. Ca să lămurim, nu va fi o groapă de gunoi, ci o stație de tratare mecano-biologică ca să nu mai lăsăm loc de speculații.

Instalație de tratare a deșeurilor colectate separat în județul Dâmbovița

Colectarea selectivă a deșeurilor devine realitate în județul Dâmbovița!

Dâmbovița: Fiecare gospodărie va primi o pubelă de 120 l pentru deșeurile din plastic/metal și câte un sac de 120 l pentru hârtie/carton

Turism

Se lucrează la proiectul tehnic pentru reabilitarea fostei Școli de Cavalerie, în maxim două luni cel care a câștigat licitația o să ne predea proiectul, la începutul lunii ianuarie vom scoate la licitație execuția lucrărilor.

Curtea Domnească a fost reabilitată, 5 milioane de euro, am finalizat acest proiect și vor fi scoase la licitație și pârtiile de ski din zona montană.

Citește și:

Corneliu Ștefan, PSD Dâmbovița: De doi ani, construim împreună!

O nouă etapă pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal al Stațiunii Turistice de Interes Național Peștera-Padina

Curtea Domnească din Târgoviște – Restaurare și conservare pe bani europeni

Politic

Astăzi am avut un Birou Politic Județean (BPJ), Organizația PSD se află în plin proces de alegeri în toate cele 89 de localități. Am avut alegeri în 23 de localități, astăzi vor avea loc alegeri în Pietroșița și Buciumeni, vineri la Fieni, sâmbătă în zona Pucioasa, duminică în zona Titu.

Până la sfârșitul lunii octombrie vom finaliza aceste alegeri și tot atunci vom avea alegeri și la Organizația de Femei, la Organizația de seniori și Liga Aleșilor Locali. În prezent avem 711 aleși locali la nivelul județului.

La sfârșitul lui noiembrie vom avea Conferința județeană în cadrul PSD Dâmbovița, unde vom realege toate funcțiile, de la președinte până la președinte executiv, secretar, vicepreședinți și membri în BPJ.

Unde avem primari vrem să întărim echipele pentru a câștiga cu un scor mai mare decât în 2020. Ținem foarte mult la organizare, la programul administrativ-politic pe care ni l-am asumat în toate localitățile din județ”, a concluzionat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share