Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Klaus Iohannis anunta ca nu l-a invitat pe Regele Mihai la ceremonia sa de investire

image-2014-11-20-18617874-41-klaus-iohannis-regele-mihaiAstazi, Klaus Iohannis anunta intr-un comunicat de presa ca “ieri, la Palatul Elisabeta, am avut o intalnire emotionanta cu Majestatea Sa Regele Mihai I si cu Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu“.

Nu cred ca e o intamplare faptul ca sunt primul Presedinte ales al Romaniei care, inainte de investire, face o vizita Familiei Regale. Imi doresc foarte mult ca, in mandatul meu, relatia cu Casa Regala sa fie una institutionala si protocolara, nu de tip executiv sau de colaborare“, anunta Klaus Iohannis.

Acesta precizeaza ca “evenimentele publice din ultimii ani in care a fost implicata Casa Regala arata ca rostul ei nu s-a incheiat: dimpotriva, romanii isi arata admiratia si recunostinta pentru eforturile ei“.

Sper ca natiunea romana va vedea in continuare in Familia Regala o sursa de mandrie, identitate si continuitate. De aceea, am toate motivele sa cred ca respectul romanilor pentru Coroana va fi mai profund si mai cuprinzator in anii urmatori“, se arata in comunicatul lui Klaus Iohannis.

In final, Iohannis face urmatoarea “precizare: unele institutii de presa au relatat ieri ca l-as fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de investire. Informatia eronata a fost preluata de pe o pagina de Facebook care nu imi apartine. Nu am adresat o astfel de invitatie pentru ca pur si simplu asa ceva nu se face” relateaza hotnews.com.

foto: facebook

Distribuie acest articol Oficial Media
Share