Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Klaus Iohannis are trei milioane de simpatizanti, restul sunt grupuri tolerante

klaus-iohanis-800x545Klaus Iohannis are trei milioane de simpatizanti, restul sunt grupuri tolerante.
Impotriva are patru milioane de romani, votanti PSD. Majoritatea din cele trei milioane sunt strict ale cetateanului Iohannis si aproape nesemnificativ pentru partid. De partea cealalta, voturile reale (4 mil) sunt o jumatate pentru PSD, iar cealalta pentru PSD+Ponta. Astfel am avut parte de candidatul cel mai dezagreat de romani, in ultimii 25 de ani.
Pe zona partidica Ponta se bucura inca de sustinerea baronilor, dar nu si a liderilor cu viziuni inovatoare. Din randul PNL, un partid extrem de mic in comparatie cu ce vrea sa para, actualul premier nu intampina nicio opozitie.


Presedintele Klaus Iohannis, are impotriva sa aproape toata clasa politica. Cei mai de temut nu sunt PSD-istii si acolitii lor, care actioneaza fatis, ci tocmai o mare parte din membrii propriului partid care deja fac calcule legate de ce-au avut si ce-au pierdut.
De asemenea pro Iohannis, dar anti PNL si anti PSD, este cealalta jumatate care i-a adus peste trei milioane de voturi si care au amendat astfel intreaga clasa politica, guvernul, parlamentul si primul ministru.
In consecinta orice miscare nepopulara a presedintelui ales, poate sa micsoreze numarul sustinatorilor din randul cetatenilor romani, care in acest moment este unul dintre cele doua atuuri ale acestuia.


Urmatoarea mutare pe care o va face in maxim trei saptamani ar putea sa-i aduca un mare deserviciu pe linie de partid, prin recomandarea lui Dan Motreanu ca succesor la presedintia PNL. Aici va intra intr-un mare conflict cu Ludovic Orban si grupul sau, caci sa nu uitam, Orban s-a retras din cursa pentru presedintia PNL in favoarea lui Iohannis si ca vicepresedinte a primit cel mai mare numar de voturi si, de asemenea, a fost un sustinator extrem de vocal si implicat la alegerile prezidentiale. Deci atentie mr. president!
Cel de-al doilea atu al lui Klaus Iohannis sunt cancelaria Germaniei si Secretariatul de Stat al USA, acolo unde va ajunge in perioada imediat urmatoare.
Paradoxal cel care nu are nimic de pierdut este Ponta (a pierdut tot – ce are acum e doar un cadru artificial), iar cel care poate pierde atat sustinerea alegatorilor cat si a propriului partid este Iohannis.
De ce va lasa in fruntea PNL si ce oportunitati le va oferi americanilor (si nu numai) pe teritoriul Romaniei va depinde sprijinul si puterea de care se va bucura ca Presedinte al tarii.
Sa nu se mai lase cu vanzari gen „Rosia Montana”!


Zic si eu si … le cam nimeresc.

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin