Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cea mai mare familie politică europeană se va afla la București. Vorbim despre 13 șefi de state și de guvern, peste 1500 de delegați din 44 de țări și  trei zile în care,  vor avea loc dezbateri despre viitorul continentului nostru.

Adunarea Politică a Partidului Popular European de la București,  a hotărât aseară  înscrierea Ursulei von der Leyen în competiția pentru alegerea candidatului PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene.  Candidatura sa va fi supusă votului Congresului PPE joi, 7 martie, la ora 10.00.

La Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la București  se va cere aderarea cât mai rapidă a României și Bulgariei la spațiul Schengen. În manifestul electoral al PPE, care va fi votat astăzi de plenul Congresului PPE și care va fi baza programului politic al PPE pentru următorii cinci.  ani, este inclus un paragraf care solicită admiterea deplină la Schengen pentru Bulgaria și România cât mai curând posibil.

În această perioadă tensionată, ne concentrăm asupra siguranței economice, a dezvoltării și creării de locuri de muncă, dar și asupra apărării și securității europene. Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei ne reamintește importanța conservării păcii și a democrației, iar România va continua să fie un pilon de stabilitate democratică în Europa. Astăzi, ne aflăm într-un moment de răscruce, iar deciziile noastre vor influența viitorul României. Prin unitate și acțiune solidară în cadrul PPE, suntem hotărâți să construim un viitor mai sigur și mai prosper pentru întreaga noastră comunitate europeană”, a transmis  Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL.

La congres vor  participa inclusiv  președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și 10 șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană: președintele României, Klaus IOHANNIS; prim-ministru Finlandei, Petteri ORPO; prim-ministrul Luxemburgului, Luc FRIEDEN ; președintele Ciprului, Nikos CHRISTODOULIDES;cancelarul Austriei, Karl NEHAMMER; prim-ministrul Irlandei, Leo VARADKAR; prim-ministrul Croației, Andrej PLENKOVIĆ; prim-ministrul Poloniei, Donald TUSK; prim-ministrul Greciei, Kyriakos MITSOTAKIS; prim-ministrul Lituaniei, Ingrida SIMONYTE.

România trebuie să pună oameni competenți în Parlamentul European. România va decide dacă va avea o echipă puternică sau își va irosi voturile pe extremiști. Îndemnul nostru e să trimiteți oameni competenți în Parlamentul European”, a  conchis  în cadrul unei conferințe de presă Manfred Weber, liderul popularilor europeni.

Faptul că acest congres are loc la București, găzduit de PNL, arată recunoașterea de care se bucură Partidul Național Liberal în Europa și rolul României în Uniunea Europeană.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share