Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Când producătorii de film îl angajează pe Depardieu pentru un film, ei ştiu că angajează un agresor”, a declarat actrița Anouk Grinberg

Anouk Grinberg, una dintre actriţele franceze care au decis să rupă “tăcerea” şi să dezvăluie agresiunile sexuale comise în industria celei de-a şaptea arte, a vorbit despre filmările de la lungmetrajul “Les volets verts” (2022), în urma cărora o membră a echipei de producţie a depus o plângere pentru agresiune sexuală împotriva actorului Gérard Depardieu.

Anouk Grinberg îl cunoaşte pe starul francez de multă vreme şi şi-a atras mânia avocaţilor acestuia atunci când a vorbit despre comportamentul său în timpul respectivelor filmări. De asemenea, Grinberg o susţine pe actriţa Charlotte Arnould, ale cărei acuzaţii din 2018 au făcut ca Gerard Depardieu să fie cercetat pentru viol începând din anul 2020. Ea a lansat acum un apel public către alte actriţe, cerându-le să vorbească despre astfel de fapte.

Anouk Grinberg: Când producătorii de film îl angajează pe Depardieu, ei ştiu că angajează un agresor

“Când producătorii de film îl angajează pe Depardieu pentru un film, ei ştiu că angajează un agresor. Nu un agresor potenţial, ci un agresor”, a declarat ea într-un interviu pentru AFP, transmite Agerpres.

“Jean Becker, regizorul filmului “Les volets verts”, “îndrăzneşte să declare în ziare că afirmaţiile mele sunt scandaloase şi că, evident, dacă Depardieu s-ar fi comportat necorespunzător, ar fi vorbit cu el despre asta, ca între bărbaţi. Să fim serioşi! El ştia foarte bine că două femei au fost grav agresate. Pentru a-şi acoperi laşitatea, incapacitatea de a proteja femeile, (Jean Becker şi producătorii filmului) mă acuză acum pe mine (de minciună)”, a adăugat Anouk Grinberg.

“Pe platoul lungmetrajului ‘Les volets verts’, se pare că exista o doamnă (referent) dedicată (pentru prevenirea) agresiunilor”, relatează ea. “Nu mi-a fost prezentată niciodată, (…) nu a oferit niciodată sprijin femeilor care au fost agresate”, a explicat ea, susţinând că aceasta nu a intervenit niciodată atunci când se făceau referiri la organe sau acte sexuale.

Conform dezvăluirilor sale, “la anumite filme cu Depardieu, echipei i se spune înainte de filmare: ‘dacă apare cea mai mică problemă, să tăceţi. Dacă vorbiţi, sunteţi concediaţi’. Oamenii se tem pentru banii lor, se tem să nu-şi piardă locul de muncă şi se tem că nu sunt crezuţi”.

Heureux Gagnants Premiere - Paris, France - 04 Mar 2024
Anouk Grinberg. Foto: Profimedia

Anouk Grimberg: Comportamentul lui s-a înrăutăţit, cu permisiunea industriei care îl plăteşte pentru asta şi care îi acoperă infracţiunile

Comportamentul lui Gerard Depardieu s-a înrăutăţit de-a lungul anilor, consideră Anouk Grinberg.

“Întotdeauna l-am auzit făcând remarci sexuale, foarte murdare, dar da, asta s-a înrăutăţit foarte, foarte rău, cu permisiunea industriei care îl plăteşte pentru asta şi care îi acoperă infracţiunile”, a adăugat ea.

Cu toate acestea, Anouk Grimberg, care a suferit ea însăşi astfel de agresiuni, a spus că a putut să observe o schimbare în bine în lumea filmului: “Nu se schimbă totul aşa, dintr-o dată, (dar) ascultarea victimelor a început să se întâmple, iar asta este deja ceva bun”.

“Bineînţeles că a trebuit să îndur agresiuni şi am fost antrenată să le consider ca fiind normale, nu doar pentru a putea funcţiona în cadrul meseriei mele, ci, pur şi simplu, pentru a putea funcţiona în viaţă. Când eşti femeie, eşti nevoită să înveţi că a fi agresată face parte din viaţă. Acesta este lucrul care este pe cale să se schimbe”, a adăugat actriţa franceză.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share