Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

La mulţi ani, Fieni!

În acest weekend, oraşul Fieni a îmbrăcat straie de sărbătoare, celebrând 482 de ani de atestare documentară. 

„Confirmarea prezenţei umane pe aceste meleaguri a făcut-o şi scriitorul şi arheologul Cezar Boliac care, cercetând Valea Ialomiţei în anul 1869, a descoperit la Valea Caselor o aşezare aparţinătoare acestor locuri, încă din epoca dacică – un zid ce proteja zona, vechimea acestuia situându-se cu mult înainte de 1532. Cu alte cuvinte, viaţa umană a existat pe aceste teritorii şi în preistorie, şi în antichitate, dar adevărata istorie confirmată de hrisoave şi de zapise îngălbenite de veacuri începe în 1532.” spunea Adriean Budoiu, Primarul Orasului Fieni.

Pentru a marca acest moment important în istoria „oraşului cimentului”, dată fiind existenţa unei fabrici importante la nivel naţional de fabicare a acestui material în localitatea despre care vorbim, au fost organizate diferite activităţi pentru cetăţenii de toate vârstele. Astfel, sâmbătă, 12 iulie, au avut loc:

– finalele campionatului orăşenesc de fotbal, ediţia XIV – Stadionul Cimentul

– şedinţa solemna a Consiliul Local – Centrul Cultural, în cadrul căreia au fost adresate alocuţiuni cu prilejul aniversării a 482 de ani de la prima atestare documentară a oraşului; sărbătorirea cuplurilor care în acest an împlinesc 50 de ani de căsătorie; premierea preşcolarilo şi a elevilor care au obţinut rezultate deosebite în anul şcolar 2013-2014. 
– oficiere cununie civilă – Acordarea titlului „Mirii anului 2014 – Sala Mare a Consiliului Local
De asemenea, începând cu orele 17, s-a desfăşurat un spectacol artistic, „Fii Enei au talent” – editia a III –a, în Parcul Central, în cadrul căruia fii ai oraşului le-au arătat tuturor cât de bine se descurcă să cânte şi să danseze.
De la orele 19 a început un spectacol artistic, tot în Parcul Central. Pe scenă au urcat artişti precum: Diana Călinescu, Uni-k, Marcko, Irina Loghin şi Alina Eremia, iar show-ul a fost prezentat de Jull.
Sărbătorirea oraşului Fieni continuă şi duminică, 13 iulie.
ORA 08.00 Biserica Sfântul Nicolae –Serviciul Divin, Utrenie şi Sfânta Liturghie.
ORA 10.00 Concert de muzică de fanfară – Parcul Central
ORA 11.30 Ceremonialul militar religios – Monumentul Eroilor:
• Depunere de coroane
• Slujbă de pomenire a eroilor neamului
• Defilare trupe militare

ORA 17.00 Spectacol artistic, partea a II-a Parcul Central
Pe scenă vor urca: Violeta Constantin, Dan Cernovodeanu, Autentic, Vali Vijelie şi Matteo. Invitat special: Trupa DAGGU Project – Germania

Cele două zile de sărbătoare vor fi încheiate printr-un frumos foc de artificii, duminică de la orele 22.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin