Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

La noul complex energetic din Valea Jiului  există bani pentru salarii doar pentru luna decembrie

A fost o dezbatere cu scântei la Minsterul Muncii, la dezbaterea publică pe tema proiectulu de lege privind sistemul public de pensii.

La întâlnire au participat reprezentanți ai structurilor sindicale reprezentative ale structurii de ordine publică, apărare, silvic, feroviar, minerit, etc.

Liderii sindicali au prezentat problemele specifice pentru fiecare domeniu de activitate și au depus în scris amendamentele solicitate la acest proiect legislativ.

Înființat cu sule și trâmbițe, cu predări de ștafetă de la un director la altul, noul Complex Energetic din Valea Jiului riscă să intre în colaps în luna decembrie a.c.

„În noua postură, voi avea responsabilitatea de a asigura activitatea decizională cu privire la folosirea resurselor materiale, financiare, informaționale și umane ale CEVJ și știu că alături de oamenii minunați care lucrează în această societate vom reuși să demonstrăm că MINERITUL ARE VIITOR în Valea Jiului” a spus noul director general Eusebiu Durbaca.

Cei de la Sindicatul Muntele, cer ca prevederile Legii 197 să rămână în vigoare, pentru că,  nu numai mineritul de huilă se oprește  în anul 2023, ci și grupul energetic de la Paroșeni.

Având în vedere programele de concediere colectivă până la finele lui 2023, pentru a asigura o protecție socială a angajaților din minerit se  mai cere păstarea Legii Resmeriță, care permite angajaților să se poată pensiona, dacă au fost concediați și au minim 15 ani de vechime și o vârstă de minim 45 de ani.

Pentru nou înființatul Complex Energetic din Valea Jiului, reprezentanții Sindicatului Muntele mai cer executivului   și suplimentarea cu încă 100 milioane de lei ( pentru că cei 350 milioane de lei cuprinși în rectificarea bugetară nu au ajuns. vezi ptc 5)  , care permit funcționarea  până în februarie 2024, pentru că ”fără acești bani, cu ceea ce există la ora actuală, disponibil, la începutul  lunii decembrie a.c. activitatea se poate opri  și nu ar  mai  fi bani pentru plata salariilor, aspect ce ne va arunca în aer, din punct de vedere social” se arată adresa destinată ministrului Muncii.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin