Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

La Summitul din Washington NATO va sărbători 75 de ani de la înființare

Aliații NATO au convenit marți (4 iulie 2023) să prelungească mandatul secretarului general Jens Stoltenberg cu încă un an, până la 1 octombrie 2024. Decizia va fi aprobată de șefii de stat și de guvern NATO la Summit-ul de la Vilnius.

În paralel cu Summit-ul de la Vilnius, orașul va găzdui Forumul Public NATO  un eveniment care își propune să promoveze o mai bună înțelegere publică a politicilor, obiectivelor și deciziilor NATO prin dialog și implicare cu un grup unic și divers de părți interesate.

Organizat de NATO și  mai multe organizații ale societății civile: Centrul de Studii pentru Europa de Est, Fondul German Marshall al Statelor Unite, Conferința de Securitate de la München și Consiliul Atlantic al Statelor Unite.

  Forumul va oferi discuții, dezbateri și sesiuni interactive despre diverse subiecte de pe agenda NATO

 

 

Aliații NATO  i-au mulțumit secretarului general pentru conducerea și angajamentul său, care au fost esențiale pentru păstrarea unității transatlantice,  în fața provocărilor de securitate fără precedent.

„Sunt onorat de decizia Aliaților NATO de a-mi prelungi mandatul ca secretar general. Legătura transatlantică dintre Europa și America de Nord ne-a asigurat libertatea și securitatea timp de aproape șaptezeci și cinci de ani, iar într-o lume mai periculoasă, marea noastră Alianță este mai importantă ca niciodată” a spus secretarul general al NATO.

 

 

”Salut cu bucurie decizia aliaților NATO de de a-i prelungi mandatul Secretarului general Jens Stoltenberg, cu încă un an, până la 1 octombrie 2024. Decizia va fi aprobată de șefii de stat și de guvern NATO la Summit-ul de la Vilnius, care va avea loc pe 11-12 iulie. Sunt mândru și bucuros să continui să fac echipă, la conducerea NATO, cu Jens Stoltenberg, un lider formidabil, un coleg de nădejde și un prieten drag. Împreună am avut de gestionat situații fără precedent în istoria recentă a Alianței noastre și sunt încântat că vom continua să lucrăm în aceeași formulă și pentru succesul Summit-ului din Washington, când NATO va împlini 75 de ani!” a transmis și secretarul general adjunct, Mircea Geoană.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share