Lansarea catalogului expoziției de artă japoneză „Celebrities of the Floating World 2022″

Vineri, 29 iulie 2022, orele 17:00, va avea loc la Muzeul Național de Artă Timișoara lansarea catalogului expoziției de artă japoneză „Celebrities of the Floating World 2022″.
Concepută în spațiile Palatului Baroc și vernisată în 28 ianuarie 2022, expoziția de stampe japoneze din perioada Edo reprezintă un eveniment important pentru muzeu, care prin intermediul acesteia a devenit un pol cultural și pentru iubitorii de artă niponă, ce au avut ocazia să întâlnească în sălile dedicate expoziției și prin intermediul evenimentelor conexe, creațiile aparținând unor mari artiști precum: Utamaro Kitagawa (1753- 1806), Eisen Keisai (1791-1848), Hosoda Eishi (1756-1829) Katsushika Hokusai (1760 – 1849), etc.
Expoziția face parte din evenimentele încurajate prin planul minimal 2022 de Consiliul Județean Timiș și beneficiază de suportul diplomatic și sponsorizarea unor entități precum: Ambasada Japoniei în România, Muzeul Național Brukenthal, Societatea de avocatură Șerban și Asociații, Dinamica SRL, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Clubul sportiv Kendo-Iaido Sam-Sho Timișoara, Librăriile Cărturești, etc.
Lansarea volumului dedicat frumoasei colecții de xilogravuri și expoziției de la Timișoara va avea loc în Sala Barocă a Muzeului timișorean din Piața Unirii, în prezența colecționarului George Șerban și a curatorilor Dr. Alexandru Chituță (Muzeul Național Brukenthal din Sibiu) și Dr. Andreea Foanene (Muzeul Național de Artă din Timișoara).
Vă așteptăm pentru a sărbători împreună apariția acestui volum și pentru a aprecia expoziția „Celebrities of the Floating World 2022”, care va mai rămâne pe simezele muzeului până la mijlocul lunii august 2022.
Lansarea catalogului este un eveniment încurajat de sărbătorirea Zilei Județului Timiș
Accesul la eveniment este gratuit.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share