Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște va intra în lucrări de extindere

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor de extindere a Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgoviște.
 ”Proiectul „Sănătate pentru Dâmbovița” mai face un mare pas în față cu etapa demarată astăzi.
 Ne-am asumat crearea celor mai bune condiții de tratament și diagnosticare pentru locuitorii acestui județ, iar extinderea secției este o altă parte importantă a planurilor de îmbunătățire a sistemului medical dâmbovițean”, a precizat Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița.
În cadrul unei conferințe de presă, Corneliu Ștefan, alături de conducerea Spitalului Județean Dâmbovița, a oferit mai multe detalii cu privire la stadiul proiectelor care vizează extinderea și reabilitarea Unității de Primiri Urgențe dar și Construirea unui nou Ambulatoriu de Specialitate.
*Vezi album foto integral pe pagina de facebook Oficial Media
Oficial Media - Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște va intra în lucrări de extindere lucrări de
Oficial Media – Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște va intra în lucrări de extindere lucrări de
 Declarații din conferința de presă:

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița:

  • Valoare proiect extindere Secția de Cardiologie – peste 7 milioane de lei (cu tot cu angiograf peste 2 milioane de euro) cu o suprafată de 450 mp, lucrările vor începe de mâine, finanțare din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița. Anul viitor vom avea cea mai modernă secție de cardiologie din Sudul României.
  • Vom achiziționa și un aparat angiograf, echipament medical care nu există în momentul de față în județul nostru.
  • Se lucrează intens acum la alte două proiecte: Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe – 8.000.000 de lei și Construirea unui nou Ambulatoriu de Specialitate – 17.000.000 de lei.
  • Valoarea celor trei proiecte depășește 40 de milioane de lei, cel mai mare plan investițional din istoria Spitalului Județean Dâmbovița.
  • Investițiile pe care le facem sunt făcute în paralel cu atragerea și angajarea de cadre medicale
  • Pentru prima dată în istoria Spitalului Județean Târgoviște avem cei mai mulți medici care au venit alături de noi și avem scoase la concurs 36 de posturi. Anul trecut au venit 26 de medici cu media de vârstă de 37 de ani.

Despre stadiul lucrărilor la Construirea unui nou Ambulatoriu de Specialitate:

”Suntem într-un stadiu de aproximativ 25% din proiect cu o valoare de peste 17 milioane de lei, cofinanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița. anul viitor va fi gata cu siguranță. Suntem înainte cu 45 de zile față de stadiul din proiect. Lucrările decurg foarte bine.
Se lucrează și la Extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU), dar nu la fel de bine, aici am o supărare personală față de cei care execută lucrarea. Nu facem rabat de la calitate și constructorul și-a asumat niste responsabilități față de dâmbovițeni și e de datoria tuturor să le ducă până la capăt. Toți constructorii au tot sprijinul și nu au avut piedici puse în proiecte. Căutăm fonduri pentru și pentru parcarea supraterana, studiul de fezabilitate este gata și imediat cum vom găsi fonduri vom scoate la licitație proiectul, are o valoare de peste 4 milioane de euro. Dar anul acesta din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița am ales să extindem secția de cardiologie decât să investim într-o parcare, este mai importantă viața oamenilor.”

Caudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște:

„Se face trecerea spre excelență a medicinei târgoviștene și alături de cadrele medicale vom contribui decisiv la salvarea de vieți din județul nostru. Pacienții cu infarct trebuiau mobilizați cu ambulanțele sau elicopterul către Centrul Universitar din București unde beneficiau de această investigație care este absolut pentru salvarea vieții pacientului.”

Medic Cardiolog, Țoni Ovidiu Mihai, director medical și Șeful Secției de Cardiologie Târgoviște:

”Angiograful este necesar pentru montarea stenturilor la inimă, în urma unui infarct miocardic o arteră la inimă se blochează iar cu ajutorul acestui aparat se vizualizează artera și se poate monta acest stent. Toate județele limitrofe au acest aparat și efectuează această procedură, deci era necesar și pentru Dâmbovița. Cam 50 de persoane lunar se trimiteau la București pentru angiograf. Timpul pierdut pe drum este vital, astfel vom crește rata de supraviețuire a pacienților.”
Medic Cardiolog, Mihai Toni Ciprian, director medical și Șeful Secției de Cardiologie Târgoviște:
Medic Cardiolog, Țoni Ovidiu Mihai, director medical și Șeful Secției de Cardiologie Târgoviște

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share