Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lazarev: Trebuie să ne amintim mereu că tot ce se întâmplă cu noi, este conform voinței Creatorului

Cum este omul smerit? Este omul care vede în orice se întâmplă– absolut în orice – voia divină, înțelege că tot ceea ce i se întâmplă este conform voii divine. El nu se amărăște, nu se descurajează, nu se întristează, ci caută noi modalități de rezolvare a sarcinilor, problemelor, face numeroase încercări de rezolvare a problemei sale.

În momentul în care vedem voia Celui de Sus în tot ceea ce se întâmplă, energia vine din abundență, în interiorul nostru, și apare puterea interioară necesară pentru rezolvarea oricărei probleme. „Dumnezeu nu ne dă probleme peste puterile noastre.”

Dacă ni s-a dat o problemă sau alta, înseamnă că putem să o rezolvăm. Atunci, care este semnificația frazei rostite de Iisus Hristos: „… oricui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i-l și pe celălalt”? Nu răspunde printr-o răzbunare la o jignire, printr-o jignire la o insultă. Orice ofensă sau neplăcere este o oportunitate pentru dezvoltarea noastră, o oportunitate de a ne schimba. Dacă vom consuma cea mai mare parte a energiei pe jigniri și ură ca răspuns, pierdem posibilitatea de a ne schimba.

Omul se dezvoltă doar prin neplăceri, pentru că neplăcerile ne îndeamnă să căutăm soluții noi

Și, dacă acceptăm situația în interior, ne este mai ușor să găsim o rezolvare. Acceptând ceea ce se întâmplă, descoperim posibilități noi, avem energie din belșug. Trebuie să ne amintim mereu: tot ce se întâmplă cu noi se întâmplă conform voinței Creatorului. În interior – acceptăm, iar în exterior acționăm, ne apărăm, căutăm soluții la probleme. Orice situație dureroasă trebuie să ne îndemne către Iubire și Dumnezeu. Sensul smereniei este de a nu ne consuma energia pe supărări, pretenții, nemulțumiri, agresivitate interioară, ci pe cea mai înaltă formă de apărare – pe schimbarea de sine.

  • Mai multe articole despre același autor AICI.
În momentul în care o persoană își cere sincer iertare, poate să-l doară foarte tare sufletul pentru că trece printr-un proces de schimbare. Noi primim cea mai mare plăcere din partea unui apropiat, dar, și cea mai mare durere.
Incapacitatea de a ierta, adică de a păstra iubirea în suflet față de cel care te-a jignit, de a simți și a vedea voia divină și, în același timp, de a-ți păstra iubirea față de Creator – toate acestea ne întinează și ne afectează urmașii.
Pentru nașterea unor copii sănătoși, este necesar să ne purificăm sufletul și asta îi privește, în mod egal, pe ambii părinți.
Parcurgerea situațiilor traumatizante, păstrând sentimentul de iubire este cel mai eficient remediu, în acest scop.
Este necesar să poți ierta un om, în interior și să accepți această durere păstrând iubirea.
Pentru asta, este necesar, în primul rând, să vezi voia divină și să accepți această durere nu ca pe una venită din partea unui om, ci ca o durere venită de la Dumnezeu, ca o situație menită, la urma urmei, să facă un bine sufletului.”

SN Lazarev

https://lazarevsn.ro

Citește și:

Lazarev: Boala este rezultatul agresivității subconștiente crescute

Lazarev: Supărarea care este ținută timp îndelungat devine de câteva ori mai periculoasă și lovește nu doar în cel care o ține dar și în copiii lui

Lazarev: Renunță la toate pretențiile tale în legătura cu prezentul și viitorul. Nu mai avea așteptări față de oameni

Distribuie acest articol Oficial Media
Share