Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

Legea grațierii scoate lumea în stradă! În Bucureşti, în jur de 7000 de persoane protestează împotriva graţierii şi amnistiei, spunând că de fapt beneficiarii ar fi oamenii politici condamnaţi penal. Oamenii au ieşit în stradă şi în Iaşi, Craiova, Sibiu şi Cluj-Napoca.

UPDATE. Protestarii încep să plece din faţa Guvernului.

UPDATE 20.50: Unii protestarii pleacă, alţii de abia acum ajuns vin în Piata Victoriei. Se strigă “Jos Ciorbea!”.

UPDATE: 20:35. Protestarii au ajuns la Guvern, unde se scandează “demisia”.
UPDATE 20:00 Oamenii strigă: “Luptă DNA!”, “DNA să vină să vă ia!”, “Ieşiţi din casă dacă vă pasă!” şi “Dragnea nu uita, România nu e a ta!”. 

Pe pancartele manifestanților sunt mai multe mesaje, printre care: “Vă vedem”, “Locul hoților este la închisoare, nu la guvernare”, “Vrem legi pentru popor, nu pentru penali”, “Jos labele de pe Codul penal”.

Protestarii mai strigă, printre altele, “PSD, ciuma roșie!”, “DNA, nu renunța!”, “Fără amnistie, vă vrem la pușcărie!”.

UPDATE 19:45. Numărul protestarilor a ajuns la 7000, aceştia îndreptându-se în coloană spre Palatul Victoria.

UPDATE 19:30. Protestarii au plecat spre Guvern, însoţiţi de jandarmi. Aceştia au blocat Bulevardul Magheru.

UPDATE: 19:25. Potrivit informaţiilor postate pe Facebook, protestarii ar intenţiona ca la ora 19:30 să plece către Guvern.

UPDATE 19:20: În jur de 250 de clujeni s-au adunat miercuri seara în Piaţa Unirii unde protestează faţă de Legea graţierii.

Protestatarii fluieră, huiduie şi strigă “ruşine”, în timp ce ţin în mână pancarte cu următoarele mesaje: “Vrem democraţie, fără amnistie”, “Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, “Fără graţiere, fără amnistie, Clujul n-are amnezie”, „Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare”, “În democraţie, hoţii stau în puşcărie”, conform monitoruldecj.ro.

Mai multe proteste au fost anunţate în mai multe oraşe. Comunitatea “Corupţia Ucide” a lansat proteste în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova, iar “Uniţi Salvăm” a publicat un mesaj anti-graţiere şi anti-amnistie.

Acesta este un event făcut în urma declaraţiilor repetate şi semnalelor privind posibila graţiere a unor fapte grave de corupţie. Va fi anulat dacă Guvernul respectă principiile şi valorile democraţiei. Data este relativă şi va fi schimbată pentru prima zi în care Guvernul ar pune în aplicare intenţiile respective”, scrie pe pagina de Facebook Corupţia ucide.

Protestul anunţat pentru întreaga perioadă 18 ianuarie – 1 februarie are deja aproape 3.000 de oameni care anunţă că participă.

Totodată, comunitatea “Uniţi Salvăm” a postat un mesaj pe pagina de Facebook:

“Doamnelor și domnilor guvernanți, parlamentari, ne dăm seama că doriți să vă scoateți tovarășii infractori din pușcării și să vă ștergeți propriile dosare penale ca și când nici nu s-ar fi întâmplat. Simpatic, dar n-o să vă iasă.

Nu vă păcăliți pe voi înșivă, suntem atenți la fiecare mișcare pe care o faceți, mai ales la inginerii juridice frauduloase și la combinații penale. N-are rost să vă credeți intangibili — sunteți doar niște servitori ai poporului. “Public servants”, cum zice englezul.

Căderea din posturile înalte pe care le-ați primit temporar e mult mai dureroasă. Societatea civilă nu a uitat nici de #colectiv, nici de #rosiamontana, nici de #domnialegii. Să nu îndrăzniți!

#Unitisalvam România de amnistie, grațiere, restaurație, domnia penalilor!”

Citește mai multe pe realitatea.net

Distribuie acest articol Oficial Media
Share