Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

Luna ianuarie a anului 2017 a început energic la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște. Au avut loc două casting-uri pentru actori și actori mânuitori păpuși și marionete, în vederea formării distribuției pentru o nouă producție și alegerii participanților la un important workshop susținut de artiști din străinătate.

Noua producție este intitulată „Pasărea de foc” și se bazează pe muzica lui Igor Stravinsky și pe povestea lui Ivan Tsarevici, „Pasărea de foc și Kaschei, magicianul cel rău”. Spectacolul, în regia lui John Lewandowski și dramaturgia Irinei Niculescu, va avea premiera la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie. Este o producție de teatru de umbre, clară și sugestivă, în culori deschise. Păpușile sunt gândite și create tot de către John Lewandowski.
Irina Niculescu face parte din generația oamenilor de teatru care au pus fundamentele unei noi concepții asupra păpușarului profesionist. A obținut diploma de Master of Fine Arts – summa cum laude – la Academia de Teatru, Film și Muzică, Universitatea Charles, Praga. Montează spectacole și predă arta mânuirii păpușilor în Europa, SUA, Canada și Taiwan.
John Lewandowski și-a început cariera ca actor pe Broadway, lucrând în cadrul Festivalului Shakespeare din New York și al Teatrului de Stat. În perioada 1986 – 1989 a fost unul dintre coordonatorii programului de formare profesională în Teatrul de Păpuşi, din cadrul Teatrului Regal Norvegian Riksteatret. Din anul 1990 până în anul 2005, a fost director artistic al Teatrului de Marionete Geneva, Elveția. În 2006, s-a mutat la Cincinnati unde a ocupat funcția de director artistic al Madcap Productions.

Irina Niculescu și John Lewandowski au realizat și anul trecut un spectacol valoros, cu păpuși și actori la vedere, „Romeo și Julieta sau O iubire mai puternică decât moartea”, după William Shakespeare, producție care a fost prezentată în Festivalul Internațional Shakespeare de la Gdansk, Polonia.

Workshop-ul susținut de Michele Modesto Casarin (actor și regizor) și de Manuela Massimi (actriță), ambii membrii fondatori ai companiei de teatru Pantakin din Veneția, este intitulat Shylock after Shylock: Shakespeare`s Masks. Face parte dintr-un proiectul european Shakespeare in and beyond the Ghetto, proiect derulat de Universitatea Ca`Foscari din Veneția în colaborare cu Centrul de Cercetare pentru Documentare în Teatrul și Opera Europene, cu Universitatea Queen Mary din Londra, Universitatea Ludwig-Maximilians din Műnchen, Universitatea din Warwick și Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște. Tehnica de joc este cea specifică commediei dell`arte, iar ineditul constă în faptul că această tehnică se aplică pe texte de Shakespeare.

Michele Modesto Casarin (actor și regizor)
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin