Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

„Legea internetului pentru toți“ a fost adoptată de către Camera Deputaților

Orice român va avea dreptul de a i se asigura accesul la cel puțin un serviciu de internet funcțional în bandă largă. Este vorba despre internet la punct fix, prin fibră optică, necesar pentru evoluţia comunităţilor izolate, mare parte dintre ele defavorizate.

IMPORTANT! În termen de trei ani de la data intrării în vigoare a legii, instituţiile şi autorităţile publice au obligaţia de conecta la Internet, cu un nivel de calitate a serviciilor adaptate nevoilor specifice, toate clădirile pe care le deţin sau le administrează şi care au ca destinaţie principală furnizarea de servicii publice.

Inițiatorii au fost deputații PNL Sabin Sărmaș și George Tuță. Necesitatea acestei legi este dată şi de implementarea PNRR, prin care se vor investi sume foarte mari pentru digitalizarea României. De asemenea, Partidul Național Liberal consideră că o conexiune rapidă și stabilă oferă noi oportunități de dezvoltare a business-urilor, duce la digitalizarea serviciilor publice și asigură securitatea cibernetică.

Comunicat de presă PNL

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share