Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Legea iubirii- Iubeste si fa ce vrei!

 

Iubeste si fa ce vrei – Sf Augustin

Legea Iubirii, prin care Iisus ne invata sa-l cunoastem pe Tatal nostru, nu se refera la ceea ce numim “Legea” ci este doar metoda prin care Iisus a venit sa o implineasca. Inlocuind “”Legea talionului””, care in perioada precrestina avea un caracter progresist prin limitarea pedepselor responsabile de amplificarea razbunarii si de perpetuare a urii, ne dezvaluie Constiinta Superioara, in care Iubirea substituie parghia Legii-frica:

“38. Ati auzit ca s-a zis: “”Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.””

39. Dar eu va spun: Sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-l si pe celalalt.

….lebede1-

43. Ati auzit ca s-a zis: “”Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau””

44. Dar eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ca va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc.

45. Ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara Soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.

46. Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii?

47. Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobisnuit faceti? Oare paganii nu fac la fel?

48. Voi fiti dar desavarsiti, dupa cum si Tatal nostru cel ceresc este desavarsit. Evanghelia dupa Matei, cap. 5

Legea Iubirii este aparent paradoxala prin lipsa de atitudine si reactia inversa caracteristica rasplatirii raului cu bine, dar o analiza simpla conduce la concluzia ca este singura cale spre Dumnezeu.

Raul in sine nu exista. Este o non-viata ca si orice fals, care se leaga de o entitate la care cauta rezonanta, care se poate produce prin ura, inversunare, lupa, contradictie etc. adica printr-o atitudine echivalenta. Atata timp cat aceasta nu are aceeasi vibratie, parazitul nu traieste. Nimic nu este rau in sine, decat daca afecteaza pe cineva. In momentul raspunsului “”cu aceeasi moneda”” se produce echivalenta in vibratii, iar in aceasta constituie “”Cheia Cutiei Pandorei”.

Raspunsurile la intrebarea “”de ce sa raspundem raului cu bine”” pot fi formulate astfel:

“1. Pentru a nu perpetua raul. Atata timp cat ne consideram adeptii binelui, este aberant sa asteptam “ruperea lantului” de la cel pe care il consideram mai rau ca noi.

2. Pentru a creste si a nu scadea. Purtand o lupta cu cei “”mai rai”, extrapolarea conduce la paradoxul ca Dumnezeu ar trebui sa se razboiasca cu toti.

3. Pentru a nu ne construi un idol din cel pe care il consideram rau. Raspunzand in aceeasi maniera, copiem de fapt ceea ce dispretuim, acordandu-i involuntar recunoasterea ca model si investindu-l in rangul de “”maestru persoanl””.

Aceasta esenta a Noului Testament este descrisa in Evanghelia dupa Matei, cap.22:

“36. Invatatorule, care este cea mai mare porunca din Lege?

37. Iisus i-a raspuns: Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul si tot cugetul sau.

38. Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca.

39. Iar a doua, asemenea ei, este: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.

40. In aceste doua porunci se cuprinde toata Legea Prorocii””

Maria Tacino- Amprenta Divina

Distribuie acest articol Oficial Media
Share