Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Legislația UE incriminează incitarea publică la ură și violență

Creșterea incidentelor antisemite în Europa a atins cote extraordinare în ultimele zile, amintind de unele dintre cele mai întunecate vremuri din istorie. Evreii europeni de astăzi trăiesc din nou în frică.

Am asistat la o renaștere a incidentelor și retoricii antisemite în Uniunea Europeană și în întreaga lume: cocktail-uri Molotov aruncate într-o sinagogă din Germania, stele lui David stropite pe clădiri rezidențiale din Franța, un cimitir evreiesc profanat în Austria, magazine și sinagogi evreiești atacate în Spania. , manifestanții scandând sloganuri de ură împotriva evreilor.

” În aceste vremuri dificile, UE este alături de comunitățile sale evreiești. Condamnăm aceste acte disprețuitoare în cei mai puternici termeni posibil.  Ei merg împotriva a tot ceea ce reprezintă Europa. Împotriva valorilor noastre fundamentale și a modului nostru de viață.

Împotriva modelului de societate pe care îl reprezentăm: unul bazat pe egalitate, incluziune și respectarea deplină a drepturilor omului. Evreu, musulman, creștin – nimeni nu ar trebui să trăiască cu frica de discriminare sau violență din cauza religiei sau identității sale. UE este hotărâtă să protejeze bunăstarea tuturor comunităților sale, etnice, religioase sau altele.

Trebuie să respingem această creștere a antisemitismului, precum și creșterea urii anti-musulmane la care am fost martori în ultimele săptămâni – care nu-și are locul în Europa. Avem deja la dispoziție instrumente puternice pentru a aborda astfel de incidente: legislația UE incriminează incitarea publică la ură și violență și stabilește o abordare comună pentru combaterea discursurilor instigatoare la ură și a crimelor motivate rasiste și xenofobe.

Asigurarea aplicării sale riguroase este acum mai imperativă ca niciodată. Și din 2021, Uniunea Europeană a pus în aplicare prima strategie cuprinzătoare pentru combaterea antisemitismului și promovarea vieții evreiești, precum și din 2020 un plan de acțiune al UE împotriva rasismului.

În cooperare cu statele membre, vom continua să intensificăm măsurile de securitate. Am mărit deja finanțarea UE pentru a proteja lăcașurile de cult și alte localuri și ne străduim să oferim mai mult sprijin. În paralel, intensificăm aplicarea legislației relevante pentru a ne asigura că platformele online reacționează rapid și eficient la conținutul online antisemit sau anti-musulman, fie că este vorba de conținut terorist, discurs instigator la ură sau dezinformare.

Este responsabilitatea noastră comună, ca europeni, să invocăm ura sub toate formele ei și să ne ridicăm împotriva ei” se arată în comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Și președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a cerut ca Europa să fie și mai implicată pe scena mondială în fața provocărilor actuale, într-un discurs adresat ambasadorilor UE.

”În primul rând, Ucraina are nevoie de o pace justă și durabilă, bazată pe Formula de pace a președintelui Zelensky. Ucraina ar trebui să devină membră a Uniunii Europene pentru a o consolida și proteja în viitor, a subliniat președintele von der Leyen.

Vorbind despre criza din Orientul Mijlociu, ea a reconfirmat că UE este solidară deplină cu poporul Israel. Ostaticii ar trebui eliberați imediat, a spus ea, și, de asemenea, trebuie să facem „tot ce este posibil pentru a proteja civilii”.

ursula speech

Ajutorul umanitar pentru Gaza va fi suplimentat cu 25 de milioane de euro, iar UE lucrează la obținerea mai multor ajutor în Gaza prin rute existente și noi.

Președintele a stabilit mai multe principii pentru a discuta despre pace:

Gaza nu poate fi un refugiu sigur pentru teroriști și, prin urmare, nu poate fi controlată de Hamas.

Forțele de securitate israeliene nu ar trebui să rămână în Gaza sau să blocheze.

Palestinienii nu ar trebui să fie forțați să părăsească Gaza.

În ceea ce privește China, UE va continua să discute și să lucreze cu China la provocări comune precum schimbările climatice și să se asigure că sprijinul său pentru Rusia rămâne cât mai limitat posibil. „Rivalitatea noastră poate fi constructivă, nu ostilă”, a spus președintele von der Leyen, subliniind că și China trebuie să respecte sistemul global bazat pe reguli.

O dată pe an, diplomații UE care reprezintă UE din întreaga lume,  se reunesc la Bruxelles pentru a discuta despre politica externă a UE, despre evoluțiile sale actuale și viitoare. Există 145 de delegații și oficii ale UE în întreaga lume și reprezentanțe ale Comisiei în toate cele 27 de state membre ale UE

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin