Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Controale de amploare în toată țara

În urma apariției în spațiul public a unor informații cu privire la existența unor documente false depuse în vederea obținerii unor certificate de handicap la DGASPC Ilfov, ministrul Muncii și Solidarității Sociale a dispus o acțiune de control în echipă mixtă formată din reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD), Comisiei Superioare pentru Evaluarea Persoanelor cu Handicap (CSEPH), Autorității Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), în vederea verificării modalității de acordare a certificatelor de încadrare în grad și tip de handicap la nivelul DGASPC Ilfov. Procedurile de verificare și finalizare a raportului de control s-au derulat în perioada 10 august 2023 – 3 octombrie 2023.

Eșantionul a fost de 1.776 de dosare. Dintre acestea, pentru 1.414 dosare, echipa de control a constatat că nu au fost respectate criteriile de încadrare în grade de handicap și/sau procedura de evaluare complexă a persoanei cu handicap.

S-a constatat că unele dosare conțineau documente care aveau inadvertențe: medicii menționați în documente nu figurau la unitățile medicale respective, iar documentele depuse nu erau înregistrate în sistemul de evidență al unității medicale.

Astfel s-a dispus:

–        reevaluarea tuturor dosarelor de încadrare în grad de handicap din Ilfov;

–        înlocuirea membrilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Ilfov;

–        sesizarea organelor de urmărire penală.

”Acest control s-a făcut în urma unor sesizări și au fost foarte multe dosare. Avem o singură problemă: am ajuns la  peste 800.000 de persoane cu handicap. Suntem pe primul loc în Europa. Eu nu cred acest lucru. Este total incorect, ca și cu cei cu concediile medicale, ca persoanele cu probleme medicale să suporte aceste discuții în spațiul public”, a spus Marcel Ciolacu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin