Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Lentilele degresive, aliat de bază pentru munca la birou

Oamenii petrec tot mai mult timp în fața unui ecran iar ceea ce putem observa este că suntem din ce în ce mai dependenți de dispozitivele inteligente, fie că lucrăm, studiem sau ne jucăm.

Sănătatea ochiului este foarte importantă deoarece acesta favorizează siguranța unuia dintre cele mai importante simțuri, anume văzul. Agenția App Annie a publicat un studiu la nivel mondial realizat de la începutul pandemiei din care reiese că am ajuns să petrecem în jur de 4,2 ore pe zi folosind aplicații de pe telefon. În ultimii 10 ani, am ajuns să petrecem de 4 ori mai mult timp cu ochii în dispozitivele inteligente.

La nivel mondial, aproximativ 60 de milioane de persoane suferă de sindromul „computer vision”. Acest sindrom face referire la faptul că ochiul ajunge în punctul în care suferă o serie de afecțiuni deoarece este supus unor multiple solicitări distructive.

Ce este prezbiopia şi cum se tratează?

Aceasta reprezintă o afecțiune a cristalinului care apare odată cu îmbătrânirea ochiului. Pe scurt, îmbătrânirea țesuturilor afectează și cristalinul care, treptat, își pierde din flexibilitate și elasticitate.

Dacă te regăsești printre persoanele care utilizează mult timp calculatorul, tabletele sau telefonul iar privirea ta resimte oboseala, atunci lentilele degresive sunt pentru tine. Acestea constituie un nou concept, modern, utilizat din ce în ce mai mult în ultima perioadă.

Acest tip de lentile oferă un confort ridicat, chiar dacă pacientul va avea nevoie de câteva zile de acomodare cu degresivul. Specialiștii afirmă că ochelarii cu lentile degresive sunt alegerea potrivită în situația în care vederea la distanță mică sau medie este afectată.

Întâmpini dificultăţi ale vederii în lucrul cu calculatorul ?

În cazul persoanelor care întâmpină dificultăţi ale vederii sau perturbări în lucrul cu calculatorul sau pentru activitățile ce necesită o vedere mică sau medie de până la patru metri, lentile degresive sunt un aliat de bază pentru munca la birou.

De regulă, lentilele degresive se recomandă odată cu înaintarea în vârstă sau persoanelor ce petrec mult timp în fața calculatorului. Cazurile cele mai comune care necesită astfel de soluții de corecție ale viciilor de refracție sunt acelea în care vorbim despre prezbiopie.

Cum poți verifica dacă ai nevoie de o pereche de ochelari cu lentile degresive?

Vino in cabinetul de OPTICĂ Clarfon iar testarea Vederii este GRATUITĂ și beneficiezi de până la  50% REDUCERE la orice pereche de RAME PENTRU OCHELARI.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share