Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

LET’S MEET UNDERGOUND: TIMIȘOARA – OFFENBACH AM MAIN

O întâlnire scriitoricească între Offenbach am Main și Timișoara

11 mai // 18:00 // Palatul Ștefania (Piața Romanilor nr. 1)

KATHARINA EISMANN din Offenbach am Main îi întâlnește pe CRISTIAN VICOL, GORAN MRAKIĆ și COSMIN LEUCUȚA din Timișoara în cadrul expoziției DUPĂ SĂRBĂTOARE, SĂRBĂTOAREA a artiștilor Katharina Eismann, Hagen Bonifer și Sven Eismann – o scenografie perfectă pentru a crea o punte între cele două orașe prin lecturi și discuții despre locuri mai mult sau mai puțin tenebroase și personaje pitorești, ce au făcut istorie.

Născută în 1964 la Timișoara, Katharina Eismann a emigrat pe vremea când era încă adolescentă în Germania. Stabilită astăzi la Steinheim am Main, Katharina Eismann combină practica literară cu cea experimental muzicală, având colaborări cu cântăreți de jazz și world music.

Cele mai noi apariții literare ale doamnei Eismann sunt “Das Paprikaraumschiff”(roman publicat în 2020 de editura Danube Books) și “Dschangakinder” (volum publicat în 2022 de editura Danube Books), din care va citi povestirea “Despre rapper și micul Al Pacino”, traducere din limba germană de
Henrike Brădiceanu-Persem.

Cristian Vicol, Goran Mrakić și Cosmin Leucuța vor citi din volumul colectiv “Underground TM – Orașul care nu se vede”, coordonat de Cristian Vicol. Acesta cuprinde texte inedite scrise de 19 autori timișoreni (născuți, crescuți sau mutați aici) despre Timișoara, dar alta decât cea a promenadei și a centrului dichisit – povești despre oamenii care au devenit eroii urbani ai cartierelor, despre barurile de rockeri, de punkeri, de houseri, de raveri, de maneliști, despre cârciumile de pe străzile mărginașe, despre piețele de vechituri, despre droguri și despre sex, despre cerșetori și despre infractori, despre eveniment ieșite din comun, trăite de ei sau de alți timișoreni, indiferent de perioada istorică.

Evenimentul se va desfășura în limba română.

Expoziția este organizată de Centrul Cultural German Timișoara cu sprijinul Goethe-Institut București și de către Institutul pentru Relații Externe (ifa) prin Medienverein FunkForum e.V. și cu sprijin din partea Ministerului de Externe al Germaniei. Parteneri ai proiectului sunt Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, Asociația Prin Banat, Heritage of Timișoara și Secția de actorie în limba germană a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share