Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Let’s SHINE together in Roșia Montană între 8 și 25 septembrie

festivalul shine-rosina montana

Shine este un omagiu adus vieții și o strigare către toți cei ce vor să o onoreze.
Cuvintele cheie ale evenimentului Shine sunt dragoste față de natură, comuniune între oameni, creație, comunicare, cunoaștere, muzica electronică & acustică, artă, frumusețe, bucurie și armonie.

Shine este un spațiu deschis și o invitație adresată:
-iubitorilor de natură, organizațiilor și activiștilor de mediu ce desfășoară acțiuni ce gravitează în jurul protejării biodiversității și a mediului înconjurător;
– celor care iubesc Roșia Montană și vor să se implice în dezvoltarea durabilă a acestei comune celebre;
– căutătorilor spirituali și celor ce au o abordare holistică asupra vieții ce sunt “dornici” de noi experiențe care să le lărgească conștiința și percepția realității sau au ferma intenție ca alături de alții să se implice activ în ancorarea de energii înalte pentru înălțarea vibrațională a Pământului și în manifestarea unei lumi a com-uniunii, armoniei și abundenței;
– artiștilor și meșterilor ce împodobesc și infrumusețează existența prin dăruirea și creativitatea lor;
– iubitorilor de muzică si dans care au respect față de natură și semeni;
– ctitorilor de comunități autosustenabile/armonice și curajoșilor ce vor să pășească pe acest drum sau să se alăture unor comunități deja existente;
– iubitorilor satelor montane și a tradițiilor specifice lor.

Unde?
În Roșia Montană, capitala conștiinței ecologice și civice a României, punctul zero al iubirii de viață și uniunii oamenilor într-o viziune comună și activă.

Când?
Începând cu 8 septembrie până pe 25 septembrie.
Shine este un eveniment complex cu o tematică variată ce își propune prin acțiunile și proiectele ce vor deriva din el să îi confere o continuitate pe termen lung.
Săptămâna 8-15 septembrie este mai degrabă dedicată unor activități pragmatice ce privesc comunitatea din Roșia Montană: construirea unei sere îngropate care să ofere legume pe timp de iarnă, organizarea de cursuri meșteșugărești și de recunoaștere & valorificare a florei spontane, ecologizări etc. Seara ne vom delecta cu muzică și alte minunății artistice, scena fiind deschisă tuturor celor care vor să se exprime.
Marea parte a evenimentelor SHINE, când evenimentul va îmbrăca hainele unui festival, va începe pe 15 septembrie, iar weekendurile 16-18 și 23-25 vor avea o mare afluență de artiști și participanți.
Frumusețea pădurilor de foiase ce încep să ruginească odată cu jumătatea lui septembrie reprezintă unul dintre decorurile ideale pentru acest eveniment pe durata căruia Soarele va străluci cu siguranță la propriu și la figurat.

Programul Shine
Este în continuă structurare și completare, iar până acum la SHINE avem astfel:

Muzică & Vibrații sonore:

Ufe – world electro sounds of joy
El Madre – “stupa noise” si acusmatic sounds
Bogdan Octav și Cercul Intreg
Văzduh – world electro sounds of joy
Groovinhood – dub/tehno
Neica Nimeni – psychedelic rock/electro/ska
DJ Spejbl – detroid techno/oldschool house
Omul Tzuc – world electro sounds of joy
Mr. Chillum – psychill
Mistah White – hiphop/reggae/ragga/chill
Abuabua – World music

Drumuri către spirit

Tarot și Poveștile iubirii dintre Cer și Pământ cu Anca Vasilescu
Cercul de sunet cu Alexandru Anton
Respirația Soarelui cu Raziel
Conectarea cu spiritul planetei cu Raziel
Pași în meditația activă cu Raziel
Ceremoniile apei și ale vieții cristaline cu The Shining Earth
Ceremoniile inimii de diamant cu The Shining Earth
Cercul povestilor vii cu Mihaela Gheorghe
Vindecare reconectivă cu Maria Eirene
Introducere în Arta de a respira cu Teodora
Introducere în proiectul Venus cu Claudiu Iulian Barbu

BodyConscious Workshop cu Primitiv Entertainment
Viniasa & Nidra Yoga cu Dana Nedelcu
Masaj energetic & terapeutic cu Ioana
Masaj cu drag cu Luna Clara

Art, Deco, Instalații:

Cosmin Marinescu https://www.facebook.com/cosminCosX
Cântând în vânt – instalație artizanală de sunete cristaline cu Luna Clara

Filmul ce inspiră:

Water the great mistery
Sun Revolution
Home
La Belle Verte
In transition 2.0
Nosso Lar

Workshopuri și ateliere:

Cum se face săpunul cu Mihaela Rotaru
Aromele presei de ulei cu Diana
Cules de plante medicinale cu Teodora și Raziel
Facerea zacuștii cu The Shining Earth
Zămislirea murăturilor The Shining Earth
Etc.

De asemenea vom avea parte de activități recreative: drumeții, tras cu arcul, ateliere de dans, concerte de liniște, trasee cu bicicleta etc

Lista participanților este deschisă tuturor celor care vor să se exprime și ale căror sugestii le primim cu brațele deschise. Pe pagina festivalului vom posta mereu cine se alătură programului Shine.
O mențiune foarte importantă este faptul că Shine este un eveniment dedicat vieții ce își propune să aibă porțile deschise către cât mai mulți oameni. El are un buget extrem de mic și este lipsit de pretențiile clasice, fiind născut din mult entuziasm și bucuria de a uni oamenii pentru a-și exprima iubirea față de viață și tot ce e viu.

Cazare & găzduire

Există trei variante.
1. La cort in campinguri special amenajate în jurul platoului Țarinei
2. În casele The Shining Earth în limita posibilităților
3. La pensiuni și case dedicate turismului rural din Roșia Montană. Cei care vor dori să aleagă această variantă sunt rugați să ne contacteze pentru a le facilita contactul cu oamenii care oferă servicii de turism.

Intrare

Pentru a oferi cât mai multor oameni posibilitatea de a participa la acest eveniment și fiindcă credem în economia darului am hotărât ca intrarea să se facă pe bază de donații. De la 1 leu la 1 000 000 de lei, donațiile sunt binevenite. Ele ne ajută la susținerea acestui eveniment și continuitatea proiectelor The Shining Earth.

Acces către Shine

Festivalul va avea loc pe platoul de la Țarina, un sat al Roșiei Montane, unde mulți ani la rând s-a organizat Fân Fest.
În Țarina se ajunge cel mai ușor pe drumul din Abrud ce duce către Corna și către Cupru Min. La intrarea în Abrud dinspre Zlatna pe partea stângă există o benzinărie. Vis-a-vis de benzinărie se află drumul care duce către Corna și Cupru Min.
Distanța drumului până la drumul forestier ce duce către Țarina este de 13,5 kilometri. Astfel este recomandat să vă uitați la kilometraj ca să aveți idee când ajungeți aproape de drumul forestier ce se află pe partea stângă. Acolo vor exista marcajele SHINE ce vă vor ghida către locul evenimentului. De la intersecția dintre drumul asfaltat ce duce către Cupru Min și drumul forestier ce duce către Țarina mai sunt de parcurs în jur de 400 de metri.
În Țarina se poate ajunge și din Roșia Montană pe un drum forestier unde vor exista marcajele corespunzătoare.

Bar & bucătărie

În cadrul Shine va exista un bar în proximitatea scenei principale. Bucătăria va fi amenajată în curtea casei noastre din Țarina situată la 200-300 de metri de scena evenimentelor.

Mizele Shine

1.În România nu există un festival care să reunească într-un spațiu larg și destins al comunicării și exprimării iubitori de natură și ecologiști înțelepți, călători pe drumul spiritului, adepți ai permaculturii, artiști-copii ai frumosului, ctitori de noi comunități sau curajoși ce vor să pășească pe acest drum, inventatori și promotori ai energiei libere și tehnologiilor luminii, iubitori ai patrimoniului cultural tradițional, meșteri fauri și alchimiști practice, muzicieni din diferite zone de expresie.
Prezentul cere crearea unui cadru nou de manifestare care să-i adune la un loc pe toți iubitorii de viață din diferite tabere culturale, spirituale, activiste, pe „tinerii” și “viii” de toate vârstele ce vor să se cunoască și să se implice în acțiuni comune și în manifestarea celor mai altruiste vise ale omenirii.
2. Avem nevoie disperată de lăsa în spate valorile educației antropocentriste ce a făcut imens de mult rău naturii și multor regnuri și să îmbrățișăm acea educație a respectului față de viață în care poziția centrală nu este omul, ci relaționarea armonioasă dintre toate regnurile existente pe Pământ.
Intenționăm astfel acum și pe viitor să să reunim cât mai mulți oameni și ong-uri ce gravitează în jurul biodiversității și protecției mediului înconjurător pentru a crea și susține prin proiecte viitoare o voce comună socială care să acționeze eficient și definitiv pentru: oprirea despăduririlor, ecologizări ale parcurilor naturale, diminuarea consumului care susține industria poluatoare, promovarea și aplicarea permaculturii și a arhitecturii organice, curățirea râurilor, educație ecologică, propuneri legislative întru acordarea de drepturi naturii etc
În același timp vrem în perioada Shine să începem realizarea unui scurt film documentar prin care să cerem sprijin la nivel international pentru protejarea biodiversității magnifice a Apusenilor. Documentarul va fi baza unei campanii internaționale de strângere de fonduri absolut necesară pentru o acțiune de amploare.
3. O altă miză importantă o reprezintă stimularea creării de comunități autosustenabile. Din ce în ce mai mulți oameni doresc să meargă pe acest drum și vrem să încurajăm acest fenomen atât prin a invita membri ai comunităților existente din România pentru a împărtăși din experiența lor, cât și prin a avea deschide larg porțile micii comunități Soarele Alb creată de The Shining Earth în Apuseni.
4. De asemenea intenționăm să creăm prin ceremonii, meditații, muzică și alte expresii artistice un câmp energetic activ care să participe la ridicarea vibrațiilor țării și ale planetei și implicit la generarea de acțiuni noi la nivel so-cial menite să armonizeze, pacifice, înfrumusețeze planeta.
5. Și nu în ultimul rând prin diferite acțiuni ce vor începe odată cu Shine alegem să participăm pe termen lung la dezvoltarea durabilă a Roșiei Mon-tane în spiritul ecosofiei, a respectului față de biodiversitate și al iubirii între semeni.

Let’s SHINE together in Roșia Montană între 8 și 25 septembrie.
Și am mai vrea să menționăm că încurajăm echilibrul și armonia și descurajăm consumul de substanțe ilegale și excesul de alcool.

Ne gasesti si pe facebook event.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share