Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Lingusitorii, ciuma fatala care distruge mai multe State decat armele

 10818823_10204417774857260_333542057_n

Albert Camus :« Nous finissons toujours par avoir le visage de nos vérités » ( Ajungem intotdeauna la fata adevarurilor noastre)

L-au crezut ca un Robin Hood al zilelor noastre. Ori l’Ange de Bienfaissance. “ S-a prezentat ca omul caruia nu-i plac bogatii. In realitate, Presedintelui nu-i plac saracii. El om de Stanga, le spune in privat “cei fara dinti”, foarte mandru de umorul lui” – Valérie Trierweiler ( fosta Prima Doamna-fosta prietena a lui François Hollande).
Mai degraba… L’Ange de la mort ?10834188_10204417774577253_1480749185_n

Cand se va termina ritualul-tortura a Guvernului ? Si in luna aceasta, ca in fiecare luna, Franta se va deda la penitenta sa ritual : somajul creste. Ori daca nu creste, e efectul placebo in mod necesar. Pentru ca toata lumea stie – economia franceza este intr-o recesiune deghizata , doar majorarea cheltuielilor publice permite iluzia.

Ministrii vor vorbi ca sa implore cerul sa binevoiasca a inversa curba somajului. « Clerici, jumatate preoti – jumatate druizi », unsi cu titluri universitare pompoase vor propune potiuni misterioase, incantatii catre Zei, vor cere rugaciuni publice si procesiuni moderne numite « grupuri de studiu » si alte « cercuri de reflectie » , imputernicite sa scrie noi incantatii pentru a imbunatati situatia.
Francezii din Evul Mediu credeau intr-un Deus adapostit intre Rai si Iad. Astazi cred intr-un Deus ascuns in mecanismele economice si dezvaluit de catre Stat.
Aceasta adunare colectiva lunara este un fenomen curios venit de la flagelantii din Flandre dupa Marea Ciuma din 1348. La vremea aceea, grupuri de penitenti mergeau din sat in sat cu un bici in mana, si cu care isi biciuiau intr-un mod proactiv spatele ca sa se pocaiasca de aceste boli atribuite dereglarii timpurilor.
Daca ne uitam atent, paralela nu se opreste aici, in cazul in care ciuma a ucis o treime din Europa in mai putin de un an. Continentul iesea din 30 de ani de depresiune economica carora le-au succedat decenii de prosperitate.
Singura diferenta dintre flagelantii de atunci si expertii de acum se datoreaza schimbarii zeilor. In 1348 plangeau mortii ciumei, denuntau bucuria fara discernamant si il invocau pe Hristos. In 2014 plangem forta de munca, denuntam inegalitatile si invocam echilibrul clasicilor si al filozofilor de lumina.
In Evul Mediu credeau intr-un Deus ascuns intre Rai si Iad iar astazi in Unul ascuns in mecanismele economice si dezvaluit de catre Stat. Nimeni nu L-a vazut vreodata, dar toata lumea este sigura ca exista si ca intre credinta si fapte, trebuie sa ajungem la reconcilierea cu El.

10818658_10204417774817259_1872717128_n
François Hollande – Marele Preot al Statului, devenit mijlocitor intre Dumnezeul Echilibrului Economic si pacatosii saraci ce suntem n-a mai spus nimic altceva, decat a pariat ca o cutie cu unelte carpita in urgenta ar reduce somajul fara indoiala.
Pentru presedinte, somajul este o incarnare a Raului, de natura transcendenta, care scapa controlului oamenilor. Prin urmare, suntem redusi la aceasta miscare religioasa, care este rugaciunea lunara pentru a-l exorciza ( pe somaj), cu rugaciuni si lecturi sfinte continute in Jurnalul Oficial.
Intrebarea care urma sa fie discutata nu era aceea a utilizarii fortei de munca disponibile, ci mai degraba posibila revenire a Mesiei contemporane – Cresterea Economica.
Si ca in fiecare luna, cardinalul responsabil cu lupta somajului, in acest caz François Rebsamen, va da viziunea sa teologica a subiectului. Uneori el va argumenta ca exista somaj, deoarece unii sunt pacatosi si scoate celebra lupta impotriva fraudei 98 si uneori se va concentra pe lipsa de credinta a societatii in ea insasi. E povestea despre rigiditatea pietei muncii care a iesit in strada in mod regulat ca sa umple multimile.
Aceasta trecere la Stanga presupune in mod cert ca aristocratii care blocheaza societatea franceza cedeaza locul unei alte generatii, la un alt ordin, capabil sa intruchipeze societatea de maine…10819091_10204417774177243_1508234867_n


François Hollande face parte dintre acei oameni care isi construiesc un destin ca sa scape celui comun al muritorilor. Pentru a lasa o urma, a supravietui intr-un fel sau altul. Pentru a ramane in cartile de istorie. Este cautarea lui spre nemurire « – Valérie Trierweiler ( fosta Prima Doamna-fosta prietena a lui François Hollande).

Ina Bucur- Nice, Franta

Distribuie acest articol Oficial Media
Share